Diyarbakır'da belirsizlik devam ediyor

Savcılık yaralı sayısının 100’den fazla olduğunu ifade ederken, Bakan Mehdi Eker 80 yaralı olduğunu söyledi. DTK Sağlık Meclisi 416 yaralı olduğunu belirtirken, DTK Sağlık Meclisi, SES ve Diyarbakır Tabip Odası’nın oluşturduğu kriz masası 3 kişinin öldüğünü, 402 kişinin yaralandığını açıkladı.

Yayınlanma: 06.06.2015 - 22:09
Abone Ol google-news

Diyarbakır’daki kaos dün de bitmedi. Yetkililer saldırının ardından ölü sayısını 2 olarak açıklarken, Diyarbakır Tabip Odası 4 kişinin öldüğünü duyurdu. Savcılık dün yaptığı açıklamada olayda iki kişinin yaşamını yitirdiğini 16 yaşındaki Ramazan Yıldız’ın olaydan 2 saat önce yüksekten düşerek öldüğünü belirtti. HDP’liler ise Yıldız’ın patlama sırasında ağaçtan düşerek öldüğünü ifade etti. Saldırının ardından öldüğü belirtilen Rıdvan Şahin’in ismi ise ölü ve yaralılar arasında yer almadı. Savcılık yaralı sayısının 100’den fazla olduğunu ifade ederken, Bakan Mehdi Eker 80 yaralı olduğunu söyledi. DTK Sağlık Meclisi 416 yaralı olduğunu belirtirken, DTK Sağlık Meclisi, SES ve Diyarbakır Tabip Odası’nın oluşturduğu kriz masası 3 kişinin öldüğünü, 402 kişinin yaralandığını açıkladı. Yurttaşlar ise hastaneye asılan listelerde yakınlarının ismini arıyor.

 

Bombada parmak izi bulundu

Diyarbakır’ın İstasyon Meydanı’nda HDP mitingine düzenlenen bombalı saldırnın ardından yapılan ilk incelemede bombanın piknik tüpünün içine yerleştirilmiş bir düzenek ile patlatıldığı tespit edildi. Yetkililer, patlayan tüpün içinde yüzlerce metal bilye bulunduğunu ve TNT olduğu düşünülen bir patlayıcı madde kullanıldığını söyledi. İkinci patlamanın yaşandığı yerde bir adet parçalanmış cep telefonu ve batarya bulan uzmanlar, telefonun patlamada kullanılmış olma ihtimalininin araştırıldığını bildirdi. Olay yeri inceleme uzmanlarının patlayan tüpün parçaları üzerinde bazı parmak izleri tespit ettiği belirtildi.İstihbarat uzmanlarının da parmak izi ile ilgili karşılaştırma işlemi yaptıkları kaydedildi.

Bombalı saldırının ardından Ankara’dan gelen uzman ekiplerin de destek verdiği istihbarat ve terör uzmanlarından oluşan ekipler, İstasyon Meydanı ve çevresinde bulunan tüm Mobese ve güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Ekipler, kamera kayıtlarından bombanın miting alanına nasıl getirildiği ve failin kimliğinin tespitine yönelik çalışma yapıyor.

 

5 savcı araştırıyor

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve Emniyet Müdürü Halis Böğürcü de gece boyunca Emniyet Müdürlüğü binasında çalışmaları bizzat yönetti. Saldırıyı Cumhuriyet Başsavcı vekili ve 4 Cumhuriyet Savcısı’nın araştırdığı belirtildi. Solmaz, olaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Miting alanında, patlama olayından yaklaşık 2 saat öncesinde yüksekten düşmesi sonucu hayatını kaybeden 1999 doğumlu R.Y. isimli bir çocuğun ölümünün patlama olayına bağlı olmadığı tespit edilmiştir” dedi.

 

DTK: Üç ölü, 16'sı ağır 402 yaralı var

DTK Sağlık Meclisi, SES ve Diyarbakır Tabip Odası’nın oluşturduğu Kriz Masası saldırıyla ilgili raporunu açıkladı. SES eski Şube Başkanı Hülya Alökmen Uyanık, Necati Kurul’un olay yerinde, Şeyhmus Kaçan’ın ise dün sabah saatlerinde Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi yoğun bakım ünitesinde öldüğünü, 16 yaşındaki Ramazan Yıldız’ın ise miting alanında patlama sebebiyle yüksekten düşme nedeniyle yaşamını yitirdiğini söyledi. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastenesi’ne kaldırılarn 12 kişinin kol veya bacaklarının koptuğunu belirten Uyanık, 16 yaralının durumunun ağır olduğunu, 19 yaralının da ameliyat için beklediğini söyledi. Toplam 402 yaralı olduğunu ifade eden Uyanık, bunlardan 140’ının ayakta tedavi edildiğini söyledi. Ambulansların geç geldiğini ifade eden Uyanık, “Tanıkların ifadelerine göre olay yerine yaklaşık 25-30 dakika süresince ambulansların gelmediği tespit edilmiş ve çoğu yaralının sivil araçlarla hastanelere transfer edildiği görülmüştür. Ayrıca gaz bombası ile müdahale edilmesi müdahaleyi geciktirmiştir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler