Doğa harikasına 30 ‘koykondu'

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Orman Bakanlığı’nın cevabını “açık bir itiraf” olarak yorumladı. Atıcı, doğal koyda yapılmak istenen villaların planlarına dikkat çekerek, “Genel müdürlük yetkililerine sesleniyorum. Madem sadece mesire alanı çalışması yapılıyor, madem sadece vatandaşların faydasına işler yapılıyor, o zaman bu plan nerenin planı? Bu evlerde kimler oturacak? Bu 30 villa kim için yapılıyor” dedi.

Yayınlanma: 28.07.2017 - 23:03
Abone Ol google-news

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı’nın “Silifke Yeşilovacık koyu talan ediliyor” iddiası üzerine, özel bir şirket tarafından yapılacak projenin ayrıntılarını paylaştı. Buna göre şirket, Yeşilovacık koyunda çadır ve karavan alanlarının yanı sıra 60 metrekare oturum alanına sahip 30 kır evinin de olduğu bir tesis yapacak.

CHP Milletvekili Atıcı, bakanlığın bu açıklamasını itiraf olarak niteledi ve “O villalarda kim oturacak” diye sordu. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Silifke Yeşilovacık koyundaki araziyi özel bir şirkete kiralaması üzerine talan iddialarını gündeme getirmiş ve Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti. Bakanlık, Atıcı’nın bu iddiaları üzerine Yeşilovacık koyunda uygulanacak mesire alanı projesinin ayrıntılarını Atıcı’ya gönderdi. Bakanlıktan gönderilen haritalara göre, 22 hektarlık Kuşyuvası mevkiinde A tipi mesire alanı projesi yapılacak. Buna göre Yeşilovacık koyunda proje yapacak şirket, bu bölgenin kullanım hakkını 2045 yılına kadar elinde tutacak.

Projenin ayrıntıları

Şirket Yeşilovacık koyunda inşa edeceği mesire alanında idari bina, giriş kontrol binası, personel binası, bekçi evi, sıhhi tesis, duş kabini, spor destek binası, yöresel ürünler satış ünitesi, süs havuzu, ibadethane, soyunma kabini, tuvalet, otopark, kır lokantası, kır kahvehanesi, büfe gibi yapılar inşa edecek. Mesire alanı olarak ayrılan alanda futbol, basketbol, voleybol sahaları, tenis kortu ve yüzme havuzu da yapacak olan şirket arazinin bir bölümünü çadırlı kamp alanı, bir bölümünü karavan kamp alanı olarak işletecek. Projede en dikkat çekici ayrıntı ise söz konusu alana yapılacak 30 kırevi. Bakanlık evrakına göre bu evlerin her biri 60 metrekare alana oturacak. Bu evler de şirket tarafından işletilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler