Doğru emzirmenin 6 püf noktası

Yapılan bilimsel çalışmalar anne sütünün bebeğe, emzirmenin de anneye sayısız faydası olduğunu ortaya koyuyor. Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Ülkü Yılmaz Tıraş, doğru emzirmenin 6 püf noktasını anlattı.

Yayınlanma: 05.11.2019 - 23:37
Doğru emzirmenin 6 püf noktası
Abone Ol google-news

Sık sık emzirin: Doğumdan sonra, ilk birkaç gün anne sütünden gelen kolostrum çok değerli. Miktar olarak başlarda az miktarda gelen kolostrum bebek için yeterli olurken, annelerde endişeye yol açabiliyor. Oysa bilinmeli ki kolostrumun miktarı 3-4 aylık bebeğe gelen anne sütü kadar çok olmaz, ancak anne bebeğini emzirmeye devam ettikçe süt üretimi artar. 

Emzirirken bebeğin üzerine eğilmeyin: Emzirirken rahat pozisyonda olun; rahat bir koltuğa sırtınızı yaslayın; bebeğin üzerine eğilmeyin. Bebeğin burnunun nefes alacak şekilde açık kalmasına dikkat edin.  

Hijyene dikkat edin: Sık sık duş alın ve her emzirmeden önce ellerinizi mutlaka yıkayın. Emzirme öncesi meme ucunuzu sağılan az bir sütle ovuşturup silin. Emzirdikten sonra göğüslerinizi tahriş etmeden sadece suyla temizleyebilirsiniz; diğer bir kolay çözüm olarak da kendi sütünüzden bir miktar sağarak meme başınıza sürebilirsiniz. 

Memeyi doğru kavramasını sağlayın: Emzirirken sadece meme başını değil kahverengi kısmı da bebeğinizin ağzına verin; aksi halde meme başı zedelenerek hem canınızın yanmasına hem de enfeksiyona yol açabilir. 

Sakin olun: Bebeğinizin emmediğini düşünerek gereksiz yere stres yapmayın çünkü her bebek emer. Stres faktörlerinden olabildiğince kendinizi koruyun.

Sütünüz çok da olsa biberonla vermeyin: Anne sütü bile olsa biberonla vermeyin. Çünkü bebek annesini emerken dil ve damağını farklı şekilde kullanıyor, biberonda farklı bir yöntem kullanıyor. Biberon, sütün akışını kolay sağladığı için bebek buna çabuk alışabiliyor ve tercih edebiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler