Doğum yapan kadına ırkçı yaklaşım iddiası

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, doğum sancıları çeken kadının Vanlı olduğunu öğrenen doktorun “Zaten sana bakmaya gerek yok” dediği öne sürüldü. Kadının sezaryen doğum yapmak istemesi üzerine doktorun bu kez de, “Tayyip Erdoğan ne diyor; sezaryen yok” diyerek kadını normal doğuma zorladığı iddia edildi.

Yayınlanma: 14.03.2014 - 10:59
Abone Ol google-news

Dicle Haber Ajansı’nın haberine göre, Küçükçekmece’de bulunan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatan Esra Şeran isimli Kürt yurttaşın, doktorun ırkçı yaklaşımlarına maruz kaldığı iddia edildi. 11 Mart gecesi hastaneye kaldırılan ve doğum sancıları artınca doktor tarafından “Sesin çok çıkıyor, bu kadar bağırma” diye uyarılan Şeran, Türkçeyi fazla bilmediği için kendisini ifade edemeyince bu kez doktorun “Nerelisin” sorusu ile karşılaştı. Şeran’ın “Vanlıyım” cevabını vermesi üzerine ise doktor “O zaman zaten sana bakmama gerek yok” dedi. Bununla kalmayan doktor Şeran’ın, sezaryen doğum yapılması gerektiğini belirtmesi üzerine “Tayyip Erdoğan ne diyor; sezaryen yok” diyerek kadını normal doğuma zorladığı öne sürüldü.

Çocuğa Berkin Elvan ismini verdi

Doğum sancısı çekmesine rağmen doktorun kendisine yardım etmek yerine, ırkçı bir yaklaşım sergilediğini belirten Şeran, doktorun yaşanan tartışmanın ardından kolundaki serumu da çıkardığını ve bağırmasını engellemek için ağzına bez koyarak kapatmaya çalıştığını söyledi. Şeran, yaşadığı olayı eşi Cahit Şeran’a anlatmasının ardından, eşinin başhekim ile görüştüğünü, başhekimin ise “Şikâyetçi olmayın, bu olayın basına yansıması gerekmiyor” dediği öğrenildi. Söz konusu doktorun ise kadının eşine “O şu an hamilelik psikolojisinden dolayı öyle konuşuyor. Anlattıkları doğru değil” dediği belirtildi.

Aynı doktor tarafından normal doğum yapmaya zorlandığını fakat başka bir doktor tarafından sezaryenle doğum yaptırıldığını belirten Şeran, çocuğuna ise Berkin Elvan’ın anısına Berkin ismini verdiğini söyledi. Şeran, yaşadıklarıyla ilgili hem İnsan Hakları Derneği’ne başvuruda bulunacağını hem de doktor ve hastane yetkilileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon