"Dokunulmazlıklar kalkmadıkça demokrasiden bahsedilemez"

DSP Genel Başkan Yardımcısı Tufan Bural, demokratikleşme için öncelikle milletvekili dokunulmazlığı ve seçim barajının indirilmesi konularının ele alınması gerektiğini ifade ederek "Dokunulmazlara dokunmadıkça, seçim barajını indirmedikçe demokrasiden bahsedilemez" dedi.

Yayınlanma: 03.04.2010 - 13:35
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkan Yardımcısı Tufan Bural, DSP Çanakkale İl Kongresi'nde yaptığı açılış konuşmasında AKP'nin yürüttüğü Anayasa değişikliği çalışmasını eleştirdi. Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasası'nda değişiklik yapılmadıkça ülkede demokratikleşmenin sağlanamayacağını belirten Bural, şöyle konuştu:
"Dokunulmazlara dokunmadıkça, seçim barajını indirmedikçe demokrasiden bahsedilemez. Başbakan'ın kafası 2B, 4B, 4C derken çok karışık. Aynı kafa karışıklığı Bahçeli ve Baykal'da da var. Şu an Meclis'te grubu bulunan partiler bir araya gelip Anayasa yapamazlar. Ya birleşip RTÜK'e Başkan seçerler ya da CHP Başbakan, MHP Cumhurbaşkanı seçer. Bunlar birlikte kira kontratı bile hazırlayıp imzalayamazlar. HSYK'nın yapısında milletvekili bulundurmak istiyorlar. Avrupa'da öyleymiş. Ama AKP'nin milletvekilleri gibi milletvekili ne Avrupa'da ne de Tanzanya'da var! Kaldırın dokunulmazlıkları, içinizdeki çürükleri ayıklayın ondan sonra HSYK'nın içine milletvekili sokun. Ama senin 650 tane davan olacak HSYK'nın içine milletvekili sokacaksın. Bu mümkün değil."

Aksakal: DSP tekrar yüzde 22'leri zorlayacak

Kongrede konuşan DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal ise DSP'nin iktidara yürüyen bir parti olduğunu dile getirerek "DSP'nin başında olduğu 57. Hükümet, Türkiye'nin en uyumlu en başarılı koalisyonuydu. DSP, batırılan ekonomiyi tekrar toparlamış devleti çamurdan çıkarmıştır. DSP şimdi tekrar yüzde 22'leri zorlayacak, yine Parlamento'da ağırlığını koyacak, yine Türkiye siyasetini yönlendirecek. DSP'yi iktidara hep birlikte taşıyacak, bu inançlı örgütlerle Türkiye'nin yönetimine yeniden sahip olacağız" diye konuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler