Dört ilde çatışma: 1 şehit

Türkiye akşam saatlerinde üst üste gelen terör saldırılarıyla sarsıldı. Ağrı, Van, Diyarbakır ve Hakkari'de gerçekleşen saldırılarda 1 asker şehit olurken, 3 polis yaralandı. Saldırılarda 6 terörist de ölü ele geçirildi.

Yayınlanma: 05.08.2010 - 19:15
Abone Ol google-news

Türkiye akşam saatlerinde doğu illerinden gelen terörist saldırı haberleriyle sarsıldı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde terör örgütü PKK üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 1 asker şehit oldu.

Doğubayazıt ilçesinin dağlık arazi kesiminde, teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Çatışmada, 1 askerin şehit olduğu, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi.


Van'da 2 yaralı

Van'ın Çaldıran ilçesinde çıkan çatışmada, 3 terörist etkisiz hale getirildi.

Terör örgütü PKK üyeleri, yakınındaki inşaattan İlçe Emniyet Amirliğine taciz ateşi açtı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle 3 terörist ölü ele geçirildi.

Çatışmada İlçe Emniyet Amiri ile 1 polis memuru hafif yaralandı. Yaralılar, ambulansla Van'a sevk edildi. Kaçan 2 teröristin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.


Dicle'de roketatarlı saldırı

Diyarbakır'ın Dicle İlçe Emniyet Amirliği binasının arka tarafı ile polis noktasında teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda bir asker hafif yaralandı.

PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıya ve güvenlik güçlerinin de karşılık vermesiyle yaşanan kısa süreli çatışmada, bir asker hafif yaralandı. Yaralı asker, tedavi altına alındı. Bölgedeki operasyon sürüyor.


Ergani'de bomba yüklü araç

Diyarbakır'ın Ergani ilçesine 2 kilometre uzaklıktaki İlçe Trafik Müdürlüğü yakınlarında bir araç içerisinde bomba olduğu ihbarı yapıldı.

Araçta yapılan inceleme ve arama sonucunda bomba bulundu. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alınırken, Diyarbakır-Elazığ karayolu ulaşıma kapatıldı.


Hakkari'de 3 terörist ölü ele geçirildi

Hakkari'de terör örgütü PKK üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, 1'i kadın, 3 terörist ölü ele geçirildi.

Hakkari Valisi Muammer Türker, yaptığı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü operasyonda, kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin mevkisi yakınlarındaki Helin Vadisi'nde bir grup terör örgütü PKK üyesinin tespit edildiğini belirtti.

Güvenlik güçlerinin ''dur'' ihtarına teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktığını söyleyen Vali Türker, çatışmada 1'i kadın, 3 teröristin ölü ele geçirildiğini duyurdu.

Türker, teröristlerin üzerinde uzun namlulu silah ile el bombaları bulunduğunu bildirerek, teröristlerin eylem için kent merkezine geldiğini tahmin edildiğini kaydetti.

Bölgedeki operasyonlar, hava destekli devam ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler