Dört yılda yeni Türkiye sözü

Seçim kampanyasını İstanbul’da başlatan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi yaşanmaz bir ülke haline getirenlere meydan okumak için herkesi ‘büyük alkışa’ katılmaya çağırdı.

Yayınlanma: 11.04.2015 - 21:29
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran genel seçimleri için başlattığı seçim kampanyası çerçevesinde, meydanlara ilk kez dün İstanbul’da indi. Partililere ve tüm Türkiye’ye 4 yılda, yep yeni bir ülke sözü veren Kılıçdaroğlu herkesi, hakka, hukuka ve ekonomiye, özgürlüğe, barışa ve adalete, laikliğe,demokrasiye ve cumhuriyete zulmeden malum zihniyeti protesto alkışına davet etti.

VİDEO - Kılıçdaroğlu: Bu alkış meydan okumadır

VİDEO - CHP'nin "Milletçe Alkışlıyoruz" mitingine büyük katılım

FOTO GALERİ - CHP'nin "Milletçe Alkışlıyoruz" mitingi

Kılıçdaroğlu, partisinin seçim kampanyasını, Kartal Meydanı’nda düzenlenen “Milletçe Alkışlıyoruz” mitingiyle başlattı. Kartal Meydanı’nda, ülkenin kabul edilemez gidişatından, milletçe duyulan ızdırabı ve tahammülsüzlüğü haykırmak için bir araya geldiklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, şöye devam etti: “Bugün buraya büyük bir alkışı başlatmak için geldik. O alkış hakka, hukuka ve ekonomiye, özgürlüğe, barışa ve adalete, laikliğe,demokrasiye ve cumhuriyete zulmeden malum zihniyeti protesto alkışıdır. Bu alkış kısa sürede bir çığ gibi büyüyerek, bütün ülkeye yayılacak toplumsal bir bütün ülkeye yayılacak, bir haykırıştır. Haydi milletçe alkışlıyoruz, avuçlarımız patlarcasına alkışlıyoruz... Hep birlikte alkışlayacağız, genç, yaşlı kadın erkek demeden milletçe alkışlayacağız. Millet olarak sabrımızın sonuna geldiğimizi birileri anlasın.”

 

Yeni Türkiye sözü

12 yıldır bu ülkeyi yöneten “malum zihniyet”in, milletin çözülmesini beklediği sayısız meselesi yerine, yoksulluğa ve adaletsizliğe isyan edenlerle mücadele etmeyi seçtiğini dile getirerek, Söz veriyorum, yaşanacak bir Türkiye’yi hayata geçireceğiz, 4 yılda geçireceğiz. 4 yılda yepyeni bir Türkiye çıkacaktır ortaya” dedi.

 

5 milyon batakta

5 milyon vatandaşın borç batağında, faiz kıskacında olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Tefeci faizi çalışıyor, bu vatandaşlarımız için. Son 10 yılda bizim vatandaşlarımızın, borç batağındaki vatandaşlarımızın bankalara ödedikleri faiz miktarı 128 milyar dolar. Size sözüm söz, Kılıçdaroğlu sözü, namus sözü. Bu borç batağından sizi kurtaracağım. Kuruşu kuruşuna hesabı yapılmıştır, programımız hazırlanmıştır” dedi. Türkiye’de 17 milyon yoksul olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Sizin yoksulluğunuzun sıfırlanması, benim boynumun borcu olacaktır. Her kuruşun hesabını bilirim. Bu konuda mütevazı değilim. Para nasıl toplanır, nasıl harcanır, eğer bu ülkede bunu 10 kişi biliyorsa, 10 kişiden birisi de benim”

 

Emeklilere prim

Kılıçdaroğlu, emeklilere de şu sözü verdi: “11 milyon emeklimiz duysun. Ramazan Bayramı’nda ve Kurban Bayramı’nda sizlere birer maaş ikramiye vermeyi görev biliyorum. Namus sözü veriyorum. Notere gittim imzaladım. Diyorlar ki ‘Neden notere gittin, millete gitseydin’. Hem notere gidiyorum hem millete gidiyorum, var mı diyeceğin. Ben bu parayı vereceğim” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler