Dövüp bagaja koyan polislere teşhis

Gezi olayları sırasında Eskişehir’de aralarında sivil polislerin de olduğu grup tarafından dövülmesi sonucu ölen Ali İsmail Korkmaz ile aynı gece hastaneye götürülen Tevfik Caner Ertay, kendisini döven polisleri savcılıkta teşhis etti.

Yayınlanma: 10.12.2013 - 09:32
Abone Ol google-news

TEM Şube Müdür Yardımcısı Ayhan K. ile polis memuru Ahmet K.’yı teşhis eden Ertay şunları söyledi: “1000’e yakın polis resmini gösterdiler. Resimleri bilgisayar çıktısı ve eskiydi. Sadece 2 polisi teşhis edebildim. Ayrıca beni dövdükten sonra hastaneye götüren polisler hakkında da suç duyurusunda bulunacağım. O polislerin yüzlerini hatırlıyorum ve hastane kamerasında zaten görünüyor.” Hürriyet'ten Fırat Alkaç'ın haberine göre, Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi 1’inci sınıf öğrencisi Ertay, olay gününü şöyle anlattı: “Aralarında ‘Bunu yok edelim’ diyorlardı. Bir caddeye götürdüler. Bagaj açıldığında da polis amiri ‘Ayhan’la yaklaşık 10 polis vardı. Dövüp tekrar bagaja koydular ve hastaneye götürdüler. Hastanenin kamera görüntülerinde ben ve Ali İsmail Korkmaz yanyanaydık.”

Baret ve gaz maskesi satıcılarına beraat

Gezi eylemleri sırasında, ‘‘Halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırttıkları, gösterilerde uyarılara rağmen  dağılmayarak, polise mukavemet ettikleri” iddiasıyla haklarında dava açılan, aralarında 365 baret ve 960 deniz gözlüğü ile yakalanan iki esnaf ve bir seyyar satıcının da bulunduğu 23 kişi hakkında İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi’nce beraat kararı verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler