DSP'li üyelerin şikayeti

DSP Parti Meclisi'nin 15 üyesi, "yeni yönetimin toplumda umut ve güven yaratamadığı" gerekçesiyle, DSP Genel Başkanlığı'na başvurarak Parti Meclisi'ni olağanüstü toplantıya çağırdı.

Yayınlanma: 22.10.2009 - 13:36
Abone Ol google-news

DSP Parti Meclisi üyeleri, yaptıkları ortak açıklamada, DSP Olağanüstü Kurultayının ardından Genel Başkan seçilen Masum Türker ve yönetiminin siyaset anlayışı ve uygulamalarıyla partiyi belleklerden ve gönüllerden silinme noktasına taşıdığını ifade ettiler. Yeni genel başkanın partinin 'halk' ve 'hak'a dayalı sol siyasetini topluma anlatmak yerine kendisini anlatmaya çalışmağını öne süren, 15 üye, Türker'in geçmiş siyasi yaşam ve deneyimlerinin çelişkilerinden arınmaya çalışırken inandırıcı olamadığını da belirttiler.

Parti Meclisi üyeleri "DSP Genel Başkanı acı bir şekilde muhatap olduğu sorular karşısında solcu ve Müslüman olduğunu anlatmaya çalışmaktadır. Daha da endişe verici olanı, partililerin tümünün kucaklanmasının zorunlu olduğu böyle bir dönemde, tersine bir anlayışla partililer istifaya zorlanmakta, DSP bölünme tehlikesiyle karşı karşıya bırakılmaktadır" dediler.

Yönetimde bu kötü gidişi tersine çevirme gayretini göremediklerini söyleyen üyeler, buna kayıtsız kalamayacaklarını belirterek, Parti Meclisi'ni olağanüstü toplantıya çağırdılar.
Yönetimden rahatsız oldukları gerekçesi ile Parti Meclisi'ni olağanüstü toplantıya çağıran üyeler şöyle: Emrah Konuralp, Necati Albay, Hüseyin Akbulut, Yusuf Dağ, Yekta Açıkgöz, Tayyibe Gülek, Hasan Ehliz, Hayri Güven, Şadan Şimşek, Sait Kekeç, Orhan Tosun, Faruk Türkoğlu, Zabit Demir, İzzet Sözen, Nazif Topaloğlu, Türkan Özdemir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler