Dünya çocuklarının oyuncağı Sinop’tan...

Merkezi Belarus’ta bulunan dünyanın en büyük oyuncak üreticisi Polesie tarafından Sinop’ta oyuncak fabrikası kuruldu. Fabrikanın, test üretimlerine başlandığı, personel alımının da bu ay içinde gerçekleşeceği bildirildi.

Yayınlanma: 30.11.2019 - 16:04
Dünya çocuklarının oyuncağı Sinop’tan...
Abone Ol google-news

Bünyesinde dünyaca ünlü 10 farklı marka bulunan Polesie’in bir fabrikası da Sinop’ta kuruldu. Merkezi Belarus olan Polesie’in Sinop’taki fabrikası hakkında bilgi veren Genel Müdür Yardımcısı Ozan Bala, Polesie’nin 1998 yılında Belarus’ta 224 metrekare alan üzerinde küçük bir işletme olarak kurulduğunu anımsattı. Bala, “Ancak Polesie bugün 68 ülkeye ihracat yapan, 100 bin metrekare üretim alanı ve 3 binden fazla çalışanı olan dünyanın en büyük oyuncak fabrikalarından biridir. Poleise, Türkiye’nin coğrafi konum avantajları ve birçok ülke ile olan gümrük anlaşmalarından dolayı Türkiye’ye yatırım kararı aldı. Şirketin Türk ortağının Sinoplu olmasından dolayı da bu yatırım 16 bin metrekare kapalı alan olarak Sinop’ta yapıldı. Sinop’a, Karadeniz’in en büyük oyuncak fabrikası kuruldu” dedi. 

350 BİN KİŞİ ÇALIŞACAK

Üretim, montaj, paketleme, depolama ve stoklama gibi alanlarda tam kapasiteye ulaşıldığında yaklaşık 350 kişi ile çalışacaklarını belirten Bala “Makinelerimizin bir bölümü geldi ve üretime geçti. Kasım ayı içinde personel alımının bir bölümü gerçekleştireceğiz. Polesie iç piyasaya ürün vermesinin yanı sıra üretiminin büyük bir bölümünü ise ihraç etmektedir. İhracatımız ise Sinop Limanı’nın kapalı olması nedeni ile Samsun Limanı’ndan gerçekleştirilecektir. Polesie bünyesinde, halen dünyaca tanınmış 10 markanın lisansları bulunmaktadır” dedi. Oyuncakların çocukların yaşamında çok önemli bir yeri olduğunu belirten Bala, şunları kaydetti:

“Oyuncaklar çocukların ciltleri ile sürekli temas halindedir. Ayrıca, çocuklar oyuncakları ağızlarına götürebilir, ısırabilir ya da yalayabilirler. Bunlar kaçınılmaz görüntülerdir. Bu nedenle oyuncak üretiminde kullanılan hammaddeler çocuk sağlığı ile doğrudan ilişkilidir. Tüm bunları göz önünde bulunduran Polesie, kullandığı ham maddeyi Avrupa’dan ve bu sektörün kendini kanıtlamış dünyanın en önemli şirketlerinden temin etmektedir. Bu şirketlerle aramızda yapılan sözleşmeler hammaddenin insan sağlığına zararının olması durumunda hammadde üreticisine milyarlarca dolar tazminat yükleyecek şekildedir. Polesie, geri dönüşümden elde edilen hammaddeyi üretiminde kesinlikle kullanamaz. Ayrıca üretimlerimiz çok önemli denetimlere sahiptir. 1998 yılında kurulan Polesie’nin günümüzde oyuncak sektöründe dünyanın en büyüğü olmasının nedenlerinin başında kalite ve çocuk sağlığını en önde tutması gelmektedir.” SİNOP 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler