"Dünya Romanlar Günü'' kutlandı

''8 Nisan Dünya Romanlar Günü'', Fatih'te düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Yayınlanma: 08.04.2010 - 19:07
Abone Ol google-news

Sulukule Roman Kültürünü Geliştirme Derneğince organize edilen ve Fatih Belediyesi'nin katkı sağladığı Balat sahilindeki etkinlikte konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Dünya Romanlar Günü'nün 1990'dan beri kutlanmasına karşın, ilk kez bu yıl Türkiye'de bu ölçekte bir katılımla etkinlik düzenlendiğini kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Roman açılımı'' doğrultusunda Romanların farklılığını zenginlik olarak kabul ettiklerini ifade eden Demir, gelecek yıl çok daha farklı bir şenlik düzenleyeceklerini bildirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal da Romanlarla sohbet ederken, kira başta olmak üzere birçok sorunları olduğunu öğrendiğini, ancak onların yeri geldiğinde dertlerini, sıkıntılarını bir yana bırakıp, ''İlle de Roman olsun'' diyebildiklerini belirterek, bu açıdan onları kıskandığını belirtti. Soysal, ''Brezilya'da samba, Arjantin'de tango var. Bizim Romanların çalgı çengi kültürü yok mu? Niçin çalgı çengi kültürünü geliştirmiyoruz?'' diye konuştu.

Romanların dünyanın her yerinde bulunduğunu, bu kültürün dünyanın her yerine yayılmış olması nedeniyle Dünya Romanlar Günü'nün kutlandığını kaydeden Soysal, tüm Romanların bu özel gününü kutladı.

Geleneksel hale getirilmesi planlanan etkinlikte Roman kostümleri defilesi yapılırken, Çanakkale Lapseki Roman Orkestrası, Sulukule Roman Orkestrası, Yaşar Akpençe Perküsyon Grubu, Gipsy Carnaval Grubu, Fatih Belediyesi Ahırkapı Roman Orkestrası ve Hamdi Atakay Perküsyon Grubu konser verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler