Dünyaca ünlü Rumen sanatçı Eugen Doga’dan Atatürk için beste

Romanya’nın dünyaca ünlü kompozitörü Eugen Doga, Mustafa Kemal Atatürk için bestelediği eseri bugün ilk kez Yenimahalle Nâzım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezi’nde (NHKM) seslendiriliyor.

Yayınlanma: 28.08.2018 - 22:55
Abone Ol google-news

Romanya’nın dünyaca ünlü kompozitörü Eugen Doga, Mustafa Kemal Atatürk için bestelediği eseri bugün ilk kez Yenimahalle Nâzım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezi’nde (NHKM) seslendiriliyor. Konser öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Doga, “Atatük dik durdu ve Türkiye’yi kurtardı şüphesiz ki marşlarla birlikte çok büyük bir saygıyı da hak ediyor” dedi.

Dünyaca ünlü kompozitör ve besteci Romanyalı Eugen Doga, Mustafa Kemal Atatürk’e olan hayranlığını anlattığı besteyi bugün NHKM’de seslendiriyor. Yenimahalle Belediyesi, Ankara Konağı’nda düzenlediği basın toplantısında Doga’nın Türk milletine hediye edeceği bestenin sergileneceği Atatürk Konseri hakkında bilgi verip tüm halkı konsere davet etti. Türkiye-Romanya diplomatik ilişkilerinin 140. yılında düzenlenecek konserde sanatçıya Cumhurbaşkanlığı SenfoniOrkestrası da eşlik edecek.

Müziğin ve sanatın ülkeleri ve insanları birbirine bağlayan bir araç olduğunu söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Böyle bir yabancı devlet sanatçısının Türk milletinin kurtarıcısı Atatürk konusunda gösterdiği ilgiye ve duyarlılığa da şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Eugen Doga ise “Atatürk, Türkiye için çok önemli bir insan. Biz de onunla gurur duyuyoruz. Başka ülkeden gelenler olarak keşke biz de Türkiye Cumhuriyeti olabilseydik. Atatürk gelecek nesiller için bir örnektir. Atatük dik durdu ve Türkiye’yi kurtardı. Şüphesiz ki marşlarla birlikte çok büyük bir saygıyı da hak ediyor. Bundan sonra Atatürk gibi birinin gelebilmesi için çok zaman geçmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler