Dünyanın en kötüsü Yunanistan

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's (S&P), ağır borç sorunuyla boğuşan Yunanistan'ın uzun vadeli kredi notunu düşürdü.

Yayınlanma: 14.06.2011 - 09:36
Abone Ol google-news

Standard&Poor's yaptığı açıklamada, ''Yunanistan'ın 2013 yılından önce muhtemelen borcunu ödeyemeyeceğini'' belirterek, ''B'' olan uzun vadeli kredi notunu üç kademe birden düşürdüğünü ve ''CCC''ye indirdiğini bildirdi. Böylece Yunanistan, dünyanın en kötü kredi notuna sahip oldu.

Açıklamada, AB'nin muhtemelen Yunanistan'ın borcunu yeniden yapılandırmasını uygulamaya koyacağı ifade edildi.

Yunanistan Maliye Bakanlığı ise S&P'nin kararının, ''gelecek yıllarda Yunanistan'ın finans ihtiyaçlarını giderecek uygulanabilir bir çözüm oluşturmayı amaçlayan IMF ve diğer kuruluşlar arasındaki mevcut yoğun görüşmeleri görmezden geldiğini'' kaydetti.

S&P, geçen ay Yunanistan'ın ''BB-'' olan uzun vadeli kredi notunu iki kademe düşürerek ''B''ye çekmiş, not görünümünü ise ''negatif'' izlemede tutmaya karar vermişti.

Moody's de bu ay başında Yunanistan'ın ''B1'' olan yerel ve yabancı para cinsinden tahvil notlarını üç kademe birden düşürerek ''Caa1''e indirmiş, notların görünümünü ise ''negatif'' olarak belirlemişti.

Yunanistan hükümeti 110 milyar avro tutarındaki AB ve IMF yardımını alabilmek için yeni tasarruf önlemlerini hayata geçirmeye çalışıyor. AB liderleri 23 Haziran'da yapılacak zirvede Yunanistan'ın borç sorununun nasıl çözülebileceğini görüşecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler