Dünyanın sanatçısı İzmir'de

İzmir, geçen yıl gerçekleştirilen uluslararası çağdaş sanat trienali 'Portİzmir'in ardından, bu kez bienale ev sahipliği yapıyor.

Yayınlanma: 09.05.2011 - 06:51
Abone Ol google-news

Kişisel çabalar ve yerel yönetimlerin desteğiyle son yıllarda sanatta atağa kalkan kentte 11 Mayıs’a dek, dünyanın dört bir yanından yüzlerce sanatçının çalışmaları İzmirlilerle buluşacak.

Direktörlüğünü Seba Uğurtan’ın üstlendiği “1. Ulus­la­ra­ra­sı İz­mir Sa­nat Bi­ena­li”, Tür­ki­ye’nin de ara­la­rın­da ol­du­ğu 47 ül­ke­den 541 sa­nat­çıyı bir ara­ya getiriyor.

Bienal, Kül­tür­park ile Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi ile Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde izlenebilecek. Farklı disiplinlerde yaklaşık 2 bine yakın çalışmanın sergileneceği bienalde; Amerikalı sanatçı Dennis P. Mccan’in ikiz Kulelere yapılan terör saldırısını resmettiği çalışması, “Sanatçı için hayat büyük bir oyundur” diyen Brezilya’dan Claudio Souza Pinto’nun resimleri, İranlı Reza Hemmatiad’ın Âşık Veysel’in de aralarında bulunduğu portreleri, Devrim Erbil, Cavit Atmaca’nın resimleri, Çerkes Karadağ’ın fotoğrafları da yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler