Düş mü gerçek mi ?

Cennet Sineması ve Malena filmlerinin yönetmeni Guiseppe Tornatore’nin yazıp yönettiği dramatik gerilim, iki farklı bakış açısını düşle gerçek arasında gidip gelerek yansıtıyor.

Yayınlanma: 23.01.2014 - 19:58
Abone Ol google-news

Yağmurlu bir havada üzerinde kimliği olmayan bir adamı polisler gözaltına alıp karakola götürürler. Bu şüpheli adam sürekli polislere çok büyük bir yanlışlık yaptıklarını, kendisinin çok önemli biri olduğunu yineler.

Yabancı sorgulama için gelen polis müfettişine kendisini ünlü yazar Onoff February olarak tanıtır. Başta adamın anlattıklarına inanmayan müfettiş zaman geçtikçe onun hayran olduğu yazar Onoff February olduğunu kabul eder. Onoff altı yıldır hiçbir şey yazamıyordur, kimlik bunalımına girmiştir. Günümüzde artk dilin, yazının hiçbir önemi olmadığını söyleyen Onoff dilin salt polis sorgulamalarında gerektiğini savunur. Onoff’un çiftlik evinin yakınlarında bir cinayet işlenmiştir. Bu cinayeti  Onoff mu işlemiştir yoksa o bir kurban mıdır ? Metaforlarla yüklü film, varsayımlar, yanılsamalar, bellek yitimi, yaratım krizi, varoluş sorunu, yaşam, ölüm temalarını başarıyla işliyor. İki güçlü karakter arasındaki duygusal ilişkiyi Gérard Depardieu ile Roman Polanski yetkin yorumlarla canlandırıyorlar. Filmin Özel Bölümler’inde yönetmen Guiseppe Tornatore ile söyleşi, fragman yer alıyor.

Una pura formalita (Şüpheli / Sadece Formalite) Yönetmen: Guiseppe Tornatore Oyuncular: Gérard Depardieu, Roman Polanski, Sergio Rubini,
Nicola Di Pinto, Tano Cimarosa, Paolo Lombardi, Maria Rosa Spagnolo/ 1993, 107 dakika, As Sanat.

Format: Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler