Ebubekir Şahin’e ‘haksız ceza’ yanıtı

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı, Başkan Ebubekir Şahin’in “Haksız yere hiçbir kanala ceza yazmadık” sözlerine, “Mesele hak edene ceza kesebilmektir. Kimseden korkmadan ve gelecek tepkileri göz ardı ederek, hak edene ceza kesemediler” tepkisini dile getirdi.

Yayınlanma: 19.10.2020 - 05:30
Ebubekir Şahin’e ‘haksız ceza’ yanıtı
Abone Ol google-news


RTÜK Başkanı Şahin, Halk TV ve Tele 1 gibi kanallara verilen cezaların ardından kendisine yöneltilen eleştirilere karşı, bir gazeteye yaptığı açıklamada, “Haksız yere hiçbir kanala ceza yazmadık” ifadelerini kullandı. Şahin’in sözlerine tepki gösteren RTÜK üyesi Taşcı, “Hoşa gitmeyen kanallara sürekli tavandan ceza yazan bir gözlükle bakılıyor. Burada yapılması gereken yayının hangi kanalda yapıldığına bakmamaktır” dedi. RTÜK’ün uyguladığı “çifte standarttan” örnekler veren Taşcı, “Pandemi koşullarında bir kanal, altyazısında yaşamını yitiren sağlıkçıların sayısını yanlış yazdığı için, defalarca özür dilemesine rağmen, en ağır cezayı aldı. Ama bir yayıncı, migren iğnesi yapılmaması üzerinden bütün sağlıkçıları hedef alırken, kanal zorlamasıyla yaptığı özür kabul edildi” diye konuştu. “Mesele hak edene ceza kesebilmektir” diyen Taşcı, “Kimseden korkmadan ve gelecek tepkileri gözardı ederek, hak edene ceza kesemediler” ifadelerini kullandı.

‘Cinsiyetçi bir bakış’

Şahin’in evlilik programlarına ilişkin söylediği, “Kaldırılmasından ziyade ıslah edilmesinden yanaydım” sözlerine de yanıt veren Taşcı, “Islah edilmesi gereken programlardan çok, kanallar var. Arkalarına saray gücünü alarak, kendilerini RTÜK’ün üstünde gören kanalların islah edilmesi gerekiyor” dedi. Taşcı, Şahin’in kullandığı, “Daha çok kadınların izlediğinden hareketle evlilik programlarının içeriklerine, izleyen kitlenin eğitimi ve gelişimiyle ilgili ilaveler yapılması gerektiğini düşünenlerdenim” sözlerine ilişkin de “Cinsiyetçi bakış açısını gösteren bir ifade” değerlendirmesini yaptı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler