Efes Pilsen gruptan çıkamadı

Basketbolda ULEB Avrupa Ligi (D) Grubu'nda mücadele eden Efes Pilsen, grubundaki son maçında İspanya'nın Real Madrid takımına 11 sayı farkla 80-69 yenilirken, Armani Jeans Milano'nun, Panionis'a 87-77 galip gelmesinin ardından gruptan çıkamadı.

Yayınlanma: 14.01.2009 - 21:43
Abone Ol google-news

Karşılaşmanın ilk dakikalarında iki takım da alan savunmasıyla rakibini durdurmaya çalıştı. 3. dakikası 2-2 beraberlikle geçilen mücadelede, dış atışlarda başarılı olan Efes Pilsen, Thornton'un 3 sayılık basketiyle 7-2 üstünlük yakaladı. Dışarıdan sayılar bulmaya devam eden konuk ekip, 7. dakikayı da Smith'in 3 sayılık basketiyle 12-7 önde geçmesine rağmen hücumda etkili olmaya başlayan Real Madrid, Hosley'in basketiyle 8. dakikada skoru kendi lehine (14-12) çevirdi. Son bölümleri çekişmeli geçen 1. periyot 16-16 beraberlikle geçildi.

Maçın 2. periyotuna hücumda kötü başlayan ve potasında üst üste sayılar gören Efes Pilsen, 12. dakikada 20-16 geriye düştü. Ancak alan savunmasında ısrar eden ve böylece rakibini durduran lacivert-beyazlı takım, Kakiouzis'in basketiyle 20-20 beraberliği sağladı. Bu dakikadan sonra savunmadaki direnci düşen ve Massey'i durduramayan Efes Pilsen, skordan kopmaya başladı. Massey'i içeride iyi kullanan İspanyol ekip, ilk yarıyı 8 sayı farkla 35-27 önde kapadı.

Efes Pilsen, 3. periyotta adeta yokları oynadı. Hücumda ve savunmada etkisiz kalan lacivert-beyazlı takım, potasında sürekli sayı gördü. 6 dakika içinde sadece 4 sayı atabilen konuk ekip, Hosley ve Van Den Spiegel'in sayılarına engel olamayınca 26. dakikada 16 sayı (47-31) geriye düştü. Kasun ile oyuna tutunmaya çalışan lacivert-beyazlı takım, bunda başarılı olamadı ve 3. periyotu 15 sayı farkla 58-43 geride kapadı.

Son periyotta Ender ile 3 adet 3 sayılık basket bulan Efes Pilsen, 37. dakikada farkı 9 sayıya (69-60) indirdi. Smith ile sayılar bulan lacivert-beyazlı takım 39. dakika içinde farkı bu sefer 8 sayıya (72-64) indirmesine rağmen son dakikalarda yaptığı hatalar ile oyunda dengeyi kuramadı ve karşılaşmadan 80-69 yenik ayrıldı.

Gruptaki diğer maçta Armani Jeans Milano'nun, Panionios'u 87-77 yenmesi sonrası lacivert-beyazlı takım, gruptan çıkma başarısı gösteremedi. Maçın ardından Efes Pilsen teknik heyeti ve idarecileri, Armani Jeans Milano-Panionios maçının skorunu takip etti. Yunanistan'dan gelen kötü haber Türk ekibini üzdü.

Bu arada, Efes Pilsen Antrenörü Ergin Ataman, tebrik etmek için yöneldiği Real Madrid'in antrenörü Joan Plaza ile tartıştı. Ataman, sinirli bir şekilde soyunma odasına gitti.
Gruptan çıkamayan Efes Pilsen'de teknik heyet ve oyuncularda yenilgi nedeniyle büyük üzüntü yaşandı.

Öte yandan, karşılaşmanın ilk yarısında uzun süreli sakatlığı geçen Kasun'un oyuna girmesine maçın hakemi Litvanyalı oyuncunun elindeki sargı nedeniyle izin vermedi. Kasun, elindeki sargının değişmesinin ardından oyuna dahil olabildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler