Efes Pilsen şampiyon oldu olaylar çıktı

TBL play-off final serisi 6. maçında Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker'i 79-76 mağlup etti ve 2-0 geriye düştüğü seriyi 4-2'ye getirirek Beko Basketbol Ligi 2008/2009 sezonu şampiyonu oldu. Bu arada maç biter bitmez taraftarlar sahaya indi ve Efes Pilsenli oyunculara saldırdı. Olaylara polis ve Fenerbahçeli yönetici Ali Koç müdehale etti ve seyirciler sakinleştirildi.

Yayınlanma: 17.06.2009 - 19:05
Abone Ol google-news

Beko Basketbol Ligi’nde 2008-2009 sezonunun şampiyonu, play-off final serisinin 6. maçında Fenerbahçe Ülker’i 79-76yenen Efes Pilsen oldu. Maçın sonunda ise basketbol adına utanç verici görüntüler yaşandı. Hakemin bitiş düdüğüyle sahaya giren bazı taraftarlarlar Efes Pilsenli oyunculara saldırmaya çalışırken, Lacivert-Beyazlı oyuncular hızla  soyunma odasına girmek zorunda kaldı. Aradan bir süre geçtikten sonra taraftarlar salonun ortasına kadar inerken, Fenerbahçeli yöneticiler taraftarlarını sakinleştirmek için yoğun çaba sarfetti. Polisin müdahalesiyle birlikte taraftarlar da sahadan çıkartıldı.

 

Fenerbahçeli taraftarlar saldırdı

Efes Pilsen, Beko Basketbol Ligi play-off final serisinin 6. maçında Fenerbahçe Ülker'i 79-76 yenerek seride durumu 4-2 yapıp şampiyon olurken, karşılaşma sonrası istenmeyen olaylar yaşandı. Geçmiş maçların aksine, saha içinde oldukça sakin geçen karşılaşmada, Efes Pilsen'in galip gelerek şampiyonluğunu ilan etmesi sonrasında, salon savaş alanına döndü. Fenerbahçe Ülker taraftarları, karşılaşmanın tamamlanmasının ardından pet şişe, bozuk para, çakmak ve hatta sandalyeleri fırlatarak saha içini yabancı madde yağmuruna tutarken, bazı taraftarlar, tribünlerden aşağı atladı.
Önce yedek oyuncuların bulunduğu bölümde sevinen Efes Pilsenli sporculara saldıran taraftarlarla Kaya Peker yumruklaşırken, Lacivert-Beyazlı oyuncu Charles Smith ile antrenör Ergin Ataman da saldırının hedefi oldular.

Ergin Ataman'ın sırtına tekme darbesi aldığı görülürken, devreye giren güvenlik görevlileri, Lacivert-Beyazlı oyuncu ve teknik heyeti soyunma odasına götürdü.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve bazı yöneticilerle birlikte maçı izleyen sarı-lacivertli yönetici Ali Koç, maç sonu yaşanan taşkınlıkları önlemeye çalıştı. Polisin müdahalesiyle taraftarlar saha içinden çıkarılırken, taraftarlar bu kez de tribünden koltukları sökerek saha içine atmaya başladı. Tribün önüne kadar gelerek taraftarları sakinleştirmeye çalışan Ali Koç, bu isteğinde başarılı olurken, atılan yabancı maddeler nedeniyle bazı basın mensupları da yaralandı ve ekipmanları hasar gördü. Ayrıca, Efes Pilsen taraftarlarının olduğu bölüme de saldıran Fenerbahçe Ülker taraftarlarını polis durdurdu ve bazılarını gözaltına aldı.
 

Salon boşaltıldı

Abdi İpekçi Spor Salonu, yaşanan istenmeyen olaylar sonrası, kupa töreni yapılmak için boşaltılmak zorunda kalındı. Polis, salon içindeki Fenerbahçe Ülker taraftarlarının tamamını dışarı çıkardı ve Efes Pilsen, şampiyonluk kupasını ancak bu önlem sonrası alabildi. Bu arada, karşılaşmayı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile birlikte izleyen Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, kupa töreninde yer almadı.
 

Taraftarlar arasında kavga çıktı

Karşılaşmanın son çeyreği oynanırken, sporcu ailelerinin bulunduğu bölümde, taraftarlar arasında başlayan tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Fenerbahçe taraftarlarının arasında yaşanan tartışma, güvenlik görevlilerinin tüm yatıştırma çabalarına rağmen yumruklaşmaya dönüşürken, oturulan sandalyelerin de havada uçuştuğu kavgayı araya giren polis sonlandırabildi. Kavga nedeniyle maçta duraksama olmadı. Sporcu ailelerinin de aynı bölümde bulunması nedeniyle, yedek oyuncuların maç yerine kavganın yaşandığı bölümle ilgilendikleri dikkati çekti. Polis, kavgaya karışan bazı kişileri gözaltına alarak salondan çıkarttı.

 

Efes Pilsen şampiyonluk kupasını aldı

Beko Basketbol Ligi'nde sezonu şampiyon olarak tamamlayan Efes Pilsen, kupasını aldı. Play-off final serisinin 6. maçında, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Fenerbahçe Ülker'i yenerek 4. galibiyetine ulaşan Efes Pilsen takımı ve teknik heyetine, şampiyonluk madalyaları ile kupasını, Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Metin Şahin verdi.

Lacivert-Beyazlı oyuncular, şampiyonluk sevincini kupayla birlikte şarkılar söyleyerek kutladı. Sezonu ikinci tamamlayan Fenerbahçe Ülker takımına madalyalarını, Basketbol Federasyonu Asbaşkanı İmran Işıldar verirken, Efes Pilsenli oyuncu Thornton'un da play-off final serisinin en değerli oyuncusu seçildiği duyuruldu. (Fotoğraf: AA)

FOTO GALERİ İÇİN: http://www1.cumhuriyet.com.tr/?im=galeri&kid=309&sn=1#sd


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler