Efkan Ala: En büyük hatamız ahmaklığı ciddiye almadık

İçişleri Bakanı Efkan Ala katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 22.07.2016 - 19:17
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanı Efkan Ala katıldığı televizyon programında soruları yanıtlıyor. Ala'nın açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Darbeciler havada ve karada bana yönelik tedbirler almış.Galip Mendi'nin son senesiydi zaten.
Cumhurbaşaknımızı aradım telefonuna ulaşılamıyorduç Bir müddet sonra Başbakanı'mıza ulaştık.

Darbeciler kendi aralarıdan Cumhurbaşkanımızın yurt dışına çıktığını yazıyorlar.Bunu yaşatanlar en büütk vatan hainliğini yapmışlarıdır.

Marmaris' komando sevkiyatı

Toplamda 36 kişiydi, 19 kişi yakalandı. Marmaris'te 17 kişi aranıyor. Biraz önce silahları bulunmuştur.

- Dün akşam ne oldu?

Dün akşamyine bir istihbarat geldi. Gerekli tedbirleri aldık. Bunlar akılla izah edilemeyen durumlar olunca tedbirimizi aldık.

En büyük hatamız ahmaklığı ciddiye almadık.Bu tür insanlar her yerde çıkabilir. Böyle yapılar olabiliyor. Sistemi revize ederseniz, rahat rahat generallerin atama sistemi bunları, bunlar olabilir. Nereye ele geçireceksiniz de darbe yapacaksınız?

Kanun hükmünde kararnameler

Jandarmayı İçişleri Bakanlığı'na bağlayacağız. her kesimden alacağız. Neticeyi gördük. Orada polis nasıl bir duruşta bulundu.

Bu örgütle ilgili bir kalkışma yapıldı. Bu kadarı da ahmaklık demeyeceksiniz, olabiliri dikkate alacaksınız. Sistemi buna göre kuracaksınız. Dikkat edersiniz iç savaş, kaos ortamı oluşturmak için ellerinden geleni yaptılar.

Yargılamak istiyorsak vatandaşlıktan çıkarılmayacaklar. Eski emniyetçiler Ankara'yı almaya çalıştılar. Telefonlarından mesajlaşmalar çıktı.

- Neden daha önlem almadınız?

17-25 Aralık'tan beri ne söylüyorum? Bazı şeyleri değiştirmek için Anayasal çoğunluğa sahip değiliz. MİT saldırısına kadar biz muhalefeti dinlemedik. 17-25 Aralık'tan sonra muhalefet bizi dinlemedi. 17 Nisan Muhtarası da darbedir.

- Fuat Avni yakalandı mı?

O konuda  net bir şey söyleyemem.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler