Ege bu kez 4 çocuğa mezar oldu

Bodrum'dan bu sabaha karşı Yunanistan'a geçmeye çalışırken, aşırı su alıp batan teknede dört çocuk hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 16.12.2015 - 16:34
Abone Ol google-news




14 metrelik eski balıkçı teknesine; Irak, Suriye ve Afgan uyruklu, 22'si çocuk, 14'ü kadın toplam 62 umut yolcusunun bindirildiği öğrenildi. 58 umut yolcusunun kurtarıldığı faciada, ölenlerin 2 ile 6 yaşları arasındaki çocuklar olduğu belirtildi. Bölgedeki balıkçıların da arama kurtarma çalışmalarına destek verdi.

KORKU YÜZLERİNE YANSIDI
Kurtarılan kaçaklardan sağlık durumu iyi olanlar, Bodrum'daki 1 Nolu Sahil Güvenlik Komutanlığı'na getirildi. İfadeleri alınmaya başlandı. Elbiseleri ıslanan kaçaklara yeni kıyafet ve battaniye yardımı yapıldı. Çocuğunu kaybeden bir annenin üzgün bakışları, kurtulan çocukların ve ailelerinin yaşadığı korku yüzlerine yansıdı. Hipotermi nedeniyle sağlık durumu ağır olan dördü çocuk ve ikisi kadın sekiz kişinin tedavisinin sürdüğü; 3 yaşlarında olduğu belirtilen Suriyeli bir erkek çocuğun, ambulans helikopterle İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildiği belirtildi. Bölgede önlem amaçlı arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü de bildirildi.

'ÇARESİZ OLARAK BİNDİK VE AÇILDIK'
Faciada 3 yaşındaki kızını kaybeden Saneya Kurbani'nin ifadesinde, "Gecenin karanlığında bizi bir tekneye bindirdiler. Üç gündür ormanlık alanda tekne için bekliyorduk. Bize yat ile Yunanistan adasına geçeceğimiz söylendi. Kişi başı yaklaşık 2 bin dolar vermiştik. Ancak gece yarısı getirdikleri eski balıkçı teknesini görünce şoke olduk. İki Türk vardı. Tekneyi çalıştırıp içimizden birine teslim ettiler. Küçücük tekneye 62 kişi bindik. Tekne zaten yolcuları alınca zor hareket ediyordu. Az da olsa su almaya başlamıştı. Çaresiz olarak bindik ve açıldık. Yaklaşık yarım saat gittikten sonra teknedeki su seviyesi iyice yükselip yanlardan su alıp batmaya başlayınca panik yaşandı. Gecenin karanlığında kendimizi suda bulduk. Çok soğuktu. Çocuklarımdan birinin elini tuttum kurtardım, bırakmadım. Diğer çocuğumun öldüğünü karaya geldiğimde öğrendim" dediği öğrenildi.

1 GÖZALTI
Yeni Aylan bebekleri alan Ege'deki umut yolculuğunun son kurbanları dört çocuğun minik bedeni, otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayda kaptan olduğu belirtilen bir Suriyeli'nin gözaltına alındığı belirtildi. DHA kameralarınca görüntülenen organizatörün de şoke olduğu görüldü. Gözaltına alınan Suriyeli kaptanın iddiaları ret ettiği kendinin de umut yolcusu olduğunu söylediği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler