Ege ve Güney Marmara kıyıları için 'sıcak hava' uyarısı

İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir ve Çanakkale'de bugünden itibaren ay sonuna kadar hava sıcaklıklarının hissedilir derecede artacağı tahmin ediliyor.

Yayınlanma: 29.07.2013 - 08:37
Abone Ol google-news

Kıyı Ege ve Güney Marmara bölümlerinde yer alan İzmir, Aydın, Manisa, Balıkesir ve Çanakkale'de mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının hissedilir ölçüde artması ve bu durumun 3 gün etkili olması bekleniyor.

Balıkesir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğünün tahminleri doğrultusunda söz konusu bölgede hava sıcaklıkları 31 Temmuz'a kadar hissedilir derecede artarak mevsim normallerinin 4-6 derece üzerine çıkacak.

En yüksek hava sıcaklıklarının, Aydın'da 40, Manisa'da 38, İzmir'de 37, Balıkesir ve Çanakkale'de ise 35 derece civarında olması tahmin ediliyor.

Yüksek sıcaklığa karşı, hassas ve kronik hastalığı bulunan yaşlılar ve çocukların, 10.00-16.00 saatlerinde güneş ışığına doğrudan maruz kalma sürelerini en aza indirmeleri gerekiyor.

Herhangi bir sağlık sorunu yaşanmaması için gölgede bulunulması, güneş altında ağır işler ve spor yapılmaması, ince, açık ve bol giysiler giyilmesi, ağır ve yağlı yiyeceklerden uzak durulması ve bol su tüketilmesi önerildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler