Ege'de transfer süreci her yerdeki gibi

Türk futbolu en derin krizlerinden birisini yaşıyor. Yeni “Kulüp Lisans Talimatı”, “6222 sayılı sporda şiddet yasası”nın getirecekleri ve götürecekleri ile karmaşası bir yana; şurada üç hafta sonra Süper Lig başlayacak, hala Digitürk-beIN Sports, TFF ve Kulüpler Birliği Vakfı arasındaki anlaşmazlık çözümlenmiş değil...

Yayınlanma: 26.07.2019 - 15:05
Abone Ol google-news

TFF’nin geçen sezondan bile yapmadığı ödemeler söz konusu ve üstelik beIN Sports 5 yıl için yaptığı anlaşmada indirim istiyor kuru 3.80’den sabitleyerek. Yüzde 30 kadar indirim anlamına gelen bu dayatma Süper Lig’in gerçekte 500 değil, 135 milyon dolar değerinde olduğuna dayandırılıyor! İşin acı tarafı, kulüplerin giderlerini karşıladığı başlıca gelir kalemi yayın hakları. İkinci sırada sponsorluklar geliyor. Yayın haklarının önceki sezonda olduğu gibi devam etmemesi demek, kulüplerin istediği transferleri yapamaması demek. Baksanıza Göztepe bu sezon iki etap kampı da yurtiçinde Afyon’da yapıyor. Bütün bunlar tasarruf nedeniyle. Doğrusu da bu. “Ayranı yok içmeye atla gider gezmeye” atasözü boşuna söylenmemiş. Öteyandan borç batağındaki ve yapılanma peşindeki takımlar nasıl Avrupa’ya gidebiliyor kamp için, anlayabilmiş değilim!

Denizlispor’un Hedefi Beşincilik Ama…

Tabii Ege’nin Süper Lig’de Cemil Usta Sezonu’nda mücadele edecek iki takımı Göztepe ve Denizlispor da bu tablonun dışında değil. Lig başlamak üzere, görüşülen futbolculardan kime imza attırılacak, belli değil. Çünkü kulüp kasasına yayın haklarından ne gireceği belli değil! Denizlispor Spor Toto 1. Lig’den geldiğinden zorunlu olarak asansör takım olmamak için beşincilik hedefiyle transfere hızlı girdi ama ligin başlamasına birkaç hafta kala hızını kesti ve beklemeye geçti. Denizli, stadını da sezona yetiştirmeye çalışıyor; üç metre aşağı çekilen zemin ve eklenen tribünlerle kapasite 19,500 oluyor.

Göztepe Transfer İçin Temkinli

Futboldaki krizin tek “iyi tarafı” altyapının ve genç yerli futbolcuların anımsanması! Örneğin, Göztepe’de Tamer Hoca, sezon açılışından bu yana U-19’dan gelen genç futbolcularla özel olarak ilgileniyor. Bunlardan santrfor Ege, Eskişehirspor’la yapılan hazırlık maçında da takımının tek golüne imza attı ve takım arkadaşı Yusuf’la birlikte U-19 Milli Takımı’na da davet edildi. Göztepe’de tek kayda değer ve ilk onbire aday imza GS’den gelen Eren’e attırıldı. Stoper, solbek ve ön libero arayışı sürüyor ancak belli ki gelecek paralar belli olmadan da bir adım atılamıyor. Ancak Göztepe camiasının arzu ettiği üst sıralar için andığım mevkilere birinci sınıf oyuncular alınması şart. Ligin ilk yarısını Bornova’da oynayacak Göztepe ve olağan koşullarda ikinci yarı iç saha maçlarını Gürsel Aksel’de sürdürecek. Ancak Başkan Sepil’in temkinli ve karda yürüyüp izini belli etmeden sürdürdüğü transfer görüşmeleri için daha zaman var, yarışmak için eksikler giderilir. 2020-21’de -muhtemelen- Adnan Süvari Sezonu’nda Göztepe’nin Avrupa’da oynaması için bu şart. Bu sezon için ilk kez 1 Haziran’da ortaya attığım isim önerisi direkten döndü; ancak böylece bir dahaki sezon için de rezerve edildiği görüşü ağır basıyor Göztepe ve İzmir futbol camiasında. Bu da TFF’nin kulağına küpe olsun.

Altınordu’lu Erce Trabzonspor’da

Altınordu kalecisi Erce hafta sonu son derece duygulu bir veda töreni sonrasında yetiştiği kulüpten ayrılarak Trabzonspor kampının yolunu tutup Berke ve Barış’tan sonra Süper Lig’e geçen üçüncü oyuncu oldu. Çağlar İngiltere Premier’e, Cengiz de İtalya La Liga’da oynuyor. Böylece Altınordu beş önemli futbolcuyu Avrupa’nın ilk yedi futbol ülkesinin üst ligine göndermiş oldu. Altınordu, Erce’nin başka bir kulübe transferinden yüzde 30 yetiştirme payı alacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler