Eğitim Sen: Şiddete çözüm ağır cezada değil

Eğitim Sen Genel Sekreteri Mehmet Bozgeyik, yaşanan şiddetin önlenebilmesinin, emekçileri hedef haline getiren politikalara ve açıklamalara son verilmesinden geçtiğini belirtti.

Yayınlanma: 27.04.2012 - 12:43
Abone Ol google-news

Bozgeyik, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantep'te bir doktorun ölümüne, Kütahya'da bir öğretmenin yaralanmasına neden olan şiddetin, bu defa da İstanbul'da görüldüğünü, öğrencisinin bıçaklı saldırısına uğrayan Narife Çekcek'in, yoğun bakım servisine alındığını hatırlattı. Şiddetin arkasında güvenlik zafiyetinin değil, AKP'nin emekçileri yoksullaştıran, güvencesizleştiren ve hizmet üretiminin tüm sorumluluğunu emekçilere yükleyen politikalarının bulunduğunu vurgulayan Bozgeyik, şunları ifade etti:

"Öğrenciyi müşterileştiren, öğretmeni de müşterilerin beklenti ve isteklerini karşılamak zorunda olan bir köle haline getiren politikalar hastane ya da okul fark etmeden her yerde şiddeti üretmektedir. Unutulmamalıdır ki, emekçilerin sindirildiği, iş güvencelerinin elinden alındığı, 'müşteri memnuniyeti'nin adeta kutsandığı bir ülkede bu tür üzücü olayların önüne geçmek mümkün değildir. Eğitim Sen olarak emekçilere yönelen bu şiddeti kınıyor ve bu şiddetin son bulması için acilen gerekli adımların atılmasını istiyoruz. Bizler, öğrencilerimize demokratik bir yaşamın gereklerini öğretebileceğimize inanıyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler