"El Fetih, barış şansını toprağa gömüyor"

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Batı Şeria'daki Filistin yönetiminde iktidarı elinde bulunduran El Fetih'i, kabul ettiği yeni program nedeniyle suçladı ve barış şansını yok ettiğini öne sürdü.

Yayınlanma: 10.08.2009 - 21:03
Abone Ol google-news

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, İsrail'e ziyarette bulunan Amerikalı Demokrat Partili senatörlere hitaben yaptığı konuşmada, Batı Şeria'da, Beytüllahim'de süren kongrede biçimlendirilen yeni programıyla El Fetih'in ''gelecek yıllarda Filistinliler ile bir barış anlaşması yapılması şansını adeta toprağa gömdüğünü'' söyledi.

Lieberman, Filistinliler'in uzlaşmazlıklarının, Kudüs'ün konumu, geri dönüş hakkı ve yerleşimlerle ilgili konularda aşırı tutumlarının, İsrail ile arası doldurulamaz bir boşluk yarattığını ileri sürdü.

Toplantıda ayrıca, Gazze Şeridi'ni ''Hamastan'', Batı Şeria'yı ise ''Fetihland'' olarak tanımlayan Lieberman, Filistinliler'i temsil edecek bir kurum bulunmadığını öne sürdü.

İsrail Dışişleri Bakanı, ülkesinin Filistinliler ile ilgili politikasının sürekli bir diyalog, Batı Şeria'da hem güvenlik hem de ekonomik durumun geliştirilmesini kapsaması gerektiğinin de altını çizdi.

Lieberman ayrıca, ABD Başkanı Barack Obama'nın İsrail ve Filistin arasında bir barış planı hazırlayacağı yolundaki haberlere de atıfta bulunarak, bu konuda taraflara bir çözüm dayatılmasına da karşı olduklarını vurgulayıp, böyle bir çözümün sonuçlarının başarısız olacağını bildirdi.

Lieberman, Netanyahu hükümetinin bu konudaki politikasını ''gerçekçi'' olarak da niteledi.

İsrail İçişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Eliyahu Yişai ise İsrail'in, ABD'nin itirazlarına karşın Kudüs yakınlarında yerleşimlerini genişletme planlarını sürdürmesi gerektiğini kaydetti. Yişai, ''Hiç kuşku yok ki yeni yönetim öncekinden farklı, bu ise bizim Amerikalıları inşaatlara ikna etmek için daha fazla çaba sarfetmemizi gerektiriyor'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler