Emeğin barış çığlığı

Barış Bloku’nun ilk forumunda emekçiler haykırdı: Sarayın savaşına karşı fabrikada barış yükselecek.

Yayınlanma: 23.08.2015 - 23:59
Abone Ol google-news



Barış Bloku dün ilk forumlarını “İşçiler, emekçiler barış istiyor” başlığı ile düzenledi. Foruma katılanlar “Savaş öldürür, savaş sakat bırakır, savaş yoksullaştırır” yazılı kürsü önünde savaşın götürülerini, işçi ve emekçilerin savaş dönemleri yaşadıkları mağduriyetleri dile getirdi. KESK Eşbaşkanı Lami Özgen, “AKP hükümeti ve zihniyeti bu süreci kasıtlı olarak feda etmekte. Bu sarayın savaşı. Temel gerekliliği ise sarayda kalabilme hevesi” dedi.

Efsaneyi yaraladık

Foruma HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da katıldı. Yüksekdağ savaşa karşı barış inşa etme gücüne ihtiyaç olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Saraydan savaş yürütülüyor, fabrikadan atölyeden barış üretelim. 7 Haziran seçimlerinde kendisini 2073’e kadar, neredeyse haşa kendilerini ölümsüz ilan edecekler, bu kadar kendilerini güç timsali gören yara almaz diye düşünülen ‘efsaneyi’ yaraladık. Bütün Türkiye gördü ki hepsi fasa fisoymuş. Onların yara almayacakları, onların her daim yaşayacakları sadece bir efsaneden, hikâyeden ibaretmiş. Biz onların hikâyesini bitirdik.”

Ardından söz işçilere bırakıldı. İşçiler savaşın ekonomik kriz anlamına geldiğini, savaş ortamında mesleki ve sosyal hakların gasp edildiğini vurgulayarak savaşa karşı barış için mücadele edeceklerini yineledi. UPS Kargo’da çalışan bir işçinin, “Bizim işyerinde Türk, Kürt birlikte oturur bir gerginlik, bir sorun olmazdı. Ama çay sohbetlerinde yan yana gelen Türk, Kürt işçiler artık yan yana gelemiyor. Tedirginler” dedi.

Atanamayan öğretmenler de forumda dershanelerin kapatılması sonrası içinde bulundukları işsizlik sorunu ve savaş ile birlikte tırmanacak ekonomik kriz kaygısı içinde olduklarını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler