Emeklilerden ilaçlı protesto

Emekli-Sen üyeleri, sağlıktaki katılım paylarını protesto için, kullandıkları ilaçları Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önüne bıraktı.

Yayınlanma: 11.11.2009 - 10:58
Abone Ol google-news

Sendika üyesi emekliler, ''Sadaka Değil, Emeğimizin Karşılığını İstiyoruz'' yazılı pankartla, SGK Başkanlığı önüne geldi.

Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, burada yaptığı açıklamada, Sosyal Güvenlik Reformu çıkarken verilen sözlerin tutulmadığını, vaatlerin yerine getirilmediğini savundu.

Emekli aylıklarının, yılda iki kere ''gerçek enflasyonu yansıtmayan'' 6 aylık TÜFE kadar artırıldığı için günden güne eridiğini belirten Beysülen, devlet tarafından ücretsiz verilmesi gereken sağlık hizmetinin de emekliler için ''ulaşılması imkansız lüks bir hizmet'' haline geldiğini ifade etti.

Muayene ücretlerinin yüzde 650 arttığını kaydeden Beysülen, eskiden katkı payı ödemeden aldıkları raporlu ilaçlar için de ödeme yapar hale geldiklerini belirtti. Beysülen, şöyle konuştu:
''Yaşımız itibarıyla doğal olarak sağlık hizmetine daha çok ihtiyaç duymaktayız. Zaten çalışma hayatımızda da ilerleyen yaşlarda karşılaşacağımız hastalıkların tedavisi için prim veya emeklilik keseneği ödedik. İlerlemiş yaşımız nedeniyle birçoğumuzda kalıcı ve kronik hastalıklar ortaya çıktı. Bu nedenle sürekli ilaç kullanmamız gerekiyor. Ancak, Sosyal Güvenlik Yasası'nın uygulanması bunu imkansız hale getiriyor. Bütün bu uygulamaları protesto ediyoruz. Hükümeti, bir an önce sosyal devlet ilkesini hayata geçirerek parasız, nitelikli ve ulaşılabilir sağlık hizmetinin gereğini yerine getirmeye çağırıyoruz.''

Açıklamanın ardından emekliler, beraberlerinde getirdikleri ilaçları ''İlaç bile kullanamaz hale getirildikleri'' gerekçesiyle kurumun önüne bıraktı. Bu sırada, emeklilerden bazıları, ''İlaçlarınızı bırakmayın, bir daha alamazsınız'' diye espri yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler