"Emniyet makamları yavaş davranıyorlar"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, ''CHP'ye yönelik bir suç işlendiği zaman nedense emniyet makamları yavaş davranıyorlar, bir türlü netice alamıyorlar'' dedi.

Yayınlanma: 09.05.2010 - 20:18
Abone Ol google-news

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçe Belediyesince, 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın anısına yaptırılan ve hafta içi Nilüfer Gençlik Parkı'nda törenle açılan ''Üç Fidan Anıtı''nı ziyaret eden Öymen, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Onur Öymen, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntüler ve Baykal'a yönelik suikast ihbarıyla ilgili soru üzerine, şunları söyledi:
''Konuyu yargıya intikal ettirdik. Dünkü basın toplantısında, elimize gelen son derece önemli bir ihbarı kamuoyuna açıkladık. Öyle anlaşılıyor ki bu ihbar, emniyet makamları tarafından da ciddiye alınmıştır. Peki böyle bir olayı bu ihbardan önce Türk istihbarat makamları ve emniyet teşkilatı, nasıl olmuş da haber alamamıştır. Bildiğimiz tek şey var, bu ihbar mektubu alındıktan sonra bu ihbarın İstanbul savcılığı ile özel yetkili savcı arasında tenis topu gibi gidip geldiğidir. Bu arada çok değerli bir zaman kaybedilmiştir.''

Partileriyle ilgili peş peşe gelen olaylar hakkında polisin herhangi bir ipucu bulamadığını belirten Öymen, şöyle devam etti:
''CHP'ye yönelik bir suç işlendiği zaman nedense emniyet makamları yavaş davranıyorlar, bir türlü netice alamıyorlar. Doğrusunu isterseniz savcılıklardan da beklediğimiz ilgiyi göremiyoruz ama başbakan ve iktidara yönelik en küçük eylem bile olsa, acil müdahale ediliyor, insanlar yakalanıyor, hapse atılıyor. Bunun çok örneği var. İktidarın, muhalefete yönelik bu gibi eylemler karşısında sessiz kalmasını çok yadırgıyoruz.''

Öymen, anayasa değişikliğiyle ilgili soruya, ''Biz bu paketin üç maddesinin hukukun üstünlüğüne, kuvvetler ayrılığı ilkesine aykırı olduğunu defalarca söyledik. Derhal Anayasa Mahkemesine müracaat edeceğiz. İnanıyoruz ki yargı da bu olayda gerekeni yapacaktır'' yanıtını verdi.

Onur Öymen, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den, ''Üç Fidan Anıtı''nın yanı sıra Atatürk'ün Bursa Nutku'nun yazılı olduğu heykelin de bulunduğu parka, Asala terör örgütünce şehit edilen Türk diplomatlarını simgeleyen heykel yaptırmasını beklediğini sözlerine ekledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler