En fazla fiyat artışı patlıcanda

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ekim ayında en fazla fiyatı artan ürünün yüzde 11.9 patlıcan olduğunu belirterek, en fazla fiyatı düşen ürünün ise yüzde 5.9 ile kuru incir olduğunu kaydetti.

Yayınlanma: 01.11.2009 - 10:38
Abone Ol google-news

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ekim ayında oluşan fiyat değişimlerini değerlendirdi.

Ekim ayı itibarıyla üretici ve market arasındaki fiyat farkının bazı ürünlerde yüzde 400'lere ulaştığını belirten Bayraktar, "Fiyat farkının yüksek olduğu ürünlere baktığımızda, yüzde 417 ile domates, yüzde 404 ile elma, yüzde 368 ile limon ilk sıralarda yer almaktadır" dedi.

Aynı dönemde market fiyatlarına bakıldığında ise, 5 üründe fiyat değişimi olmadığını, 8 üründe azalma, 14 üründe ise fiyat artışı olduğunu vurgulayan Bayraktar, nohut, pirinç, süt, yumurta ve yeşil mercimek fiyatlarında değişim görülmezken, limonda yüzde 2.8, kuru üzümde yüzde 4.3, kuru incirde yüzde 5.9 fiyat düşüşü görüldüğünü kaydetti. Buna karşılık, patlıcanda yüzde 11.9, dana etinde yüzde 6.7, soğanda yüzde 5.7, salatalıkta yüzde 5.7, kuzu etinde yüzde 5.3 fiyat artışları olduğunu ifade eden Bayraktar, şöyle devam etti:
"Ekim ayında üretici fiyatlarına baktığımızda, 7 üründe fiyat değişimi olmazken, 11 üründe azalma, 7 üründe ise fiyat artışı olmuştur. Kavun, yeşil fasulye, havuç, soğan, pirinç, kuru kayısı ve yumurtada fiyat değişimi görülmezken, patlıcanda yüzde 22.4, sütte 13.8, nohutta yüzde 9.1, sivri biberde yüzde 7.7, dana etinde yüzde 6.6 fiyat artışları görülmüştür. Buna karşılık üretici fiyatlarında, kuru fasulyede yüzde 6.3, kuru incirde yüzde 6.7, kuru üzümde yüzde 7.1, salatalıkta yüzde 7.2, fındıkta yüzde 8.7, domateste yüzde 8.9, limonda yüzde 9.5, patateste yüzde 17.6, armutta yüzde 22.7, elmada yüzde 24.5 fiyat düşüşleri görülmüştür."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler