"En kısa sürede Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağız"

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Meclis Genel Kurulu’nda yasallaşan mayın temizlenme tasarısının Anayasa Mahkemesi'ne götürüleceğini açıkladı. Okay ayrıca "AKP diyen edepsizdir" diyen Başbakan Erdoğan'a tepki göstererek "Başbakan ona buna küfredeceğine, hakaret edeceğine partisinin icraatlarıyla nasıl ak olmadığına baksın" dedi.

Yayınlanma: 04.06.2009 - 08:54
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Meclis'te gazetecilere yaptığı açıklamada, mayın yasasının Anayasa'ya aykırı bir şekilde Meclis'ten geçtiğini belirterek mayın temizleme işinin Milli Savunma Bakanlığı'nca yapılması ya da Maliye Bakanlığı'nca ihale açılması için yasaya ihtiyaç olmadığını kaydetti.

Okay "Yasanın içine özel olarak yap-işlet-devret modeli yerleştirilmiştir. Bu yasa, genel bir yasa olmaktan uzaktır. Bir işe özgü yasa çıkmaz. Yasaların temel özelliği sürekli olmasıdır. Yasalar, bir defa kullanılıp misyonunu tamamlamaz'' diye konuştu. Mayından temizlenen alanlardaki Hazine taşınmazlarının ihaleyle satılmasının söz konusu olduğunu, bununla ilgili daha sonra düzenleme yapılacağını kaydeden Okay yasayla düzenlenmesi gereken konuların yönetmeliğe bırakılmasının yasama tekniğine aykırı olduğunu söyledi.

Okay, "Yasama tekniğine ve Anayasaya açıkça aykırı olan bu yasa, Cumhurbaşkanının onaylamasının ardından en kısa sürede Anayasa Mahkemesine götürülecek ve yürürlüğünün durdurulması talep edilecektir" dedi.

Mayın yasasını "adrese teslim bir yasa" olarak nitelendiren Hakkı Süha Okay AKP'nin düzenleme için iki kez kapalı grup toplantısı yaptığını belirterek, "TBMM'ye tek kişinin buyruğuyla yasama faaliyeti yaptırılmıştır" dedi. Çoğunluk diktası ve lider hegemonyasının demokrasiye ciddi zarar verdiğini ifade eden Okay ''AKP, bu yasayla mayın temizleme işinde sınır topraklarını yabancı firmalara teslim eden bir ülkenin iktidar grubu olarak tarihe geçecektir. Sultanlık anlayışıyla yönetilmesinden, bu ülkenin bir an önce kurtulması lazım'' diye konuştu.

 

CHP'den Başbakan'a "AKP diyen edepsiz" tepkisi

Okay "AKP diyen edepsizdir" diyen Başbakan Erdoğan'a tepki gösterdi. Okay "Başbakan ona buna küfredeceğine, hakaret edeceğine partisinin icraatlarıyla nasıl ak olmadığına baksın" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "AKP diyen edepsizdir" sözünü değerlendirdi.

Başbakanın bu söyleminin Türk halkının en azından dörtte üçüne hakaret olduğunu kaydeden Okay "Kişiler harfleri nasıl kodlayacağını kendileri karar verir. Herkes partileri kodlarken o partinin icraatına, geçmişine bakar ona göre partinin ismini kodlar. AKP hiçbir zaman AK Parti sıfatını taşıyacak bir icraatta bulunmamıştır. Başbakan ona buna küfredeceğine, hakaret edeceğine partisinin icraatlarıyla nasıl ak olmadığına baksın. Başbakan her gün uluorta hakaret etmek huyundan vazgeçsin, böylesi hakarette bulunanlara, toplum değişik yakıştırmalarda bulunur. Kendisini bu yakıştırmalara muhatap olmak zorunda da bırakmasın" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler