Erciş yanıtı: Yıkılan tek bir bina yok

AKP Van Milletvekili Fatih Çiftçi, "Van'da depremi birlikte yaşadığım, kayıplarımı, kayıplarımızı, hemşehrilerimizle birlikte toprağa verdiğimiz şu günde parti geleneğimiz ve siyasi ahlakım gereği deprem enkazı üzerinde siyasi rant elde etmeye çalışan siyasileri anlamakta güçlük çekiyorum" dedi.

Yayınlanma: 02.11.2011 - 17:21
Abone Ol google-news

AKP Van Milletvekili Fatih Çiftçi, yaptığı yazılı açıklamada bir felaketin karşısında öncelikli olanın, yerde yatan cenazeyi kaldırmak, yaraları sarmak, halkın ihtiyaçları için seferber olmak olduğuna dikkat çekerken, "Yardımlaşma ve dayanışmaya en çok ihtiyacımız olduğu günlerde, mesnetsiz suçlamalarla zaman geçirenlere, cevap vermeye dahi zaman bulmakta güçlük çekmekteyiz. Bu depreme Başta Sayın Başbakanımızın, hükümetimizin ve milletimizin desteği ile en hızlı müdahale edilen deprem olmuştur ve çok sayıda kardeşimiz kurtarılmıştır. Deprem yaraları da hızlı bir şekilde sarılmaya başlanmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Erciş Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğu süre içerisinde yapılan hiçbir binanın depremde yıkılmadığını belirten Çiftçi, açıklamasında görev süresi içerisinde imar ve ruhsat mevzuatının tavizsiz uygulandığını vurguladı. Çiftçi, "Kılıçdaroğlu yine eksik bilgi, belge ve yönlendirmelerle haksız talepte bulunan insanların sözcüsü konumuna düşmüştür. Bu çok büyük bir çelişkidir. Bunların tümü belgelidir. İsteyen herkese bu talepler ve verilen cevapları gönderilebilir" dedi.

Belediye Başkanı olduğu dönemde yapıldığı iddia edilen 3 kattan 6 kata çıkarılıp ve bu nedenle yıkılan tek bir binanın dahi söz konusu olmadığını kaydeden Çiftçi, "Bu dönemde yapı ruhsatı verilerek yapılan sadece bir bina hasar görmüştür. Bunun için de yıkılmıştır. Yıkılan binaların tamamı benim dönemim dışında yapılan binalardır. Van'da depremi birlikte yaşadığım, kayıplarımı, kayıplarımızı, hemşehrilerimizle birlikte toprağa verdiğimiz şu günde parti geleneğimiz ve siyasi ahlakım gereği deprem enkazı üzerinde siyasi rant elde etmeye çalışan siyasileri anlamakta güçlük çekiyorum" ifadesinde bulundu.

Çiftçi siyasi çıkar adına "mesnetsiz suçlamaların" yapıldığını ileri sürerken bunun Van'a ve Türkiye'ye hiçbir hayrının olmayacağını da söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler