Erdem Gül: Gerçekleri yazan gazeteciler cezaevinde

CHP Mersin İl Başkanlığı, gazetemiz yazarı Uğur Mumcu’yu katledilişinin 24. yılında düzenlediği panelle andı. Panele, konuşmacı olarak gazetemizin Ankara Temsilcisi Erdem Gül ve CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar katıldı.

Yayınlanma: 24.01.2017 - 17:09
Abone Ol google-news

CHP Mersin İl Başkanlığı, gazetemiz yazarı Uğur Mumcu’yu katledilişinin 24. yılında düzenlediği panelle andı. Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’ndeki panele gazetemizin Ankara Temsilcisi Erdem Gül ve CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar  konuşmacı olarak katıldı.

Gazetemizin Ankara temsilcisi Gül, “Eskiden gerçekleri yazan gazeteciler sokak ortasında suikasta uğruyordu. Gazeteciler artık suikasta uğramıyor çünkü gerçekleri yazan gazeteciler cezaevindeler. Şu an 150 gazeteci cezaevinde. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye tutuklu gazeteci sayısında dünya birincisi oldu” dedi. CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, 1970 1980 ve 1990’larda yaşanan suikastleri anlatarak, Uğur Mumcu’nun öldürülmesinin suikastlar zincirinin en çarpıcı halkalarından biri olduğunu söyledi. Sağlar, “Uğur Mumcu’nun ne kadar önemli bir düşünce insanı olduğunu, bugünleri önceden gördüğünü şimdiler de daha iyi anlıyoruz.  Bizim yapmamız gereken bu yapıların temizlenmesidir. Bu yapılar varlığını sürdürürse bu ülkede hiçbirimizin can ve mal güvenliği olmaz” dedi. Kendisinin de Uğur Mumcu suikastıyla ilgili birçok araştırma yaptığını hatırlatan Sağlar, “Biz bunları araştırdığımızda Türkiye’de en azından bir hukuk vardı. Şimdi böyle bir şey yok. Bu anayasa geçtikten sonra Türkiye’yi bir kişi yönetecek” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon