Erdoğan, Berri ile Gazze'yi konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile görüşmesinde, Gazze'deki trajediye dikkati çekerek, Türkiye'nin bu trajedi karşısında gösterdiği tepkinin öncelikle insani bir duyarlılığı yansıttığını ve aynı duyarlılığı Gürcistan'da, Sudan'da ve başka birçok olayda da gösterdiğini ifade etti.

Yayınlanma: 15.01.2009 - 16:43
Abone Ol google-news

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile görüşmesinde, Gazze'deki trajediye dikkati çekerek, alınan son bilgilere göre İsrail'in BM kararlarına rağmen yıkıma devam ettiğini ve bugünkü saldırılarda BM binalarıyla Filistin Kızılayına ait bir hastanenin isabet aldığını; yakın geçmişte aynı dramı yaşayan Lübnan halkının temsilcileri olarak kendilerinin Gazze'deki bu trajediyi derinden hissettiklerinden emin olduğunu vurguladı. Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin bu trajedi karşısında gösterdiği tepkinin öncelikle insani bir duyarlılığı yansıttığını ve aynı duyarlılığı Gürcistan'da, Sudan'da ve başka birçok olayda da gösterdiğini ifade etti. Kahire'deki Özel Temsilci Başkanlığı'ndaki Türk heyetinin yaptığı temas ve müzakereler konusunda da ayrıntılı açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, bir an önce ateşkesin sağlanması için girişimlerin çok yönlü sürdürüldüğünü belirtti.

Lübnan Meclis Başkanı Berri de yakın geçmişte Güney Lübnan'da yaşanan savaşta Türkiye'nin bölgeye yönelik yardım ve rehabilitasyon çalışmaları, şimdi de Gazze'deki trajedinin sona erdirilmesi için gösterdiği diplomatik çabalar ve bölgeye gönderdiği insani yardımlar konusunda Başbakan Erdoğan'a teşekkür etti. Berri, İstanbul'da düzenlenen lider eşleri toplantısının da bütün dünyaya anlamlı bir mesaj ulaştırdığını belirtti. Nebih Berri, Lübnan dahil bütün bölge ülkelerinin Türkiye'ye ve Türkiye'nin gösterdiği diplomatik çabalara güvendiklerini vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler