Erdoğan Gabon, Nijer ve Senegal'i ziyaret edecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 6-11 Ocak tarihleri arasında Gabon, Nijer ve Senegal'i kapsayan resmi ziyaretler gerçekleştirecek.

Yayınlanma: 20.12.2012 - 16:11
Abone Ol google-news

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, 7 Ocak'ta ziyaretinin ilk ayağı Gabon'un başkenti Libreville'de Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba ve Başbakan Raimond Ndong Sima'nın eş başkanlıklarında resmi görüşmeler yapacak, ardından da Gabon Parlamentosu'na hitap edecek.

Erdoğan, 8 Ocak'ta Nijer'e geçerek Niamey'de Cumhurbaşkanı Mahamadou Issoufou ile bir araya gelecek ve heyetler arası görüşmelere katılacak.

Başbakan Erdoğan, Senegal ziyaretini ise 9-11 Ocak tarihleri arasında yapacak. 10 Ocak'ta Dakar'da Cumhurbaşkanı Macky Sall ile görüşecek olan Erdoğan, daha sonra Başbakan Abdoul Mbaye ile heyetler arası görüşmelere eş başkanlık edecek.

Açıklamada, ziyaretlerin, anılan ülkelerle ikili ilişkilerin tüm yönleriyle gözden geçirilmesinin ve güçlendirilmesinin yanı sıra, Afrika kıtasındaki bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele alınmasına imkan sağlayacağı belirtildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler