Erdoğan: Halk, paralel yapıyla mücadele yetkisi verdi

Yerel seçimlerin ardından ilk kez grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeminde yine Gülen cemaati vardı. Operasyon sinyali veren Erdoğan, vatandaşlara seslendi: Elinizdeki bilgileri lütfen bizlerle paylaşın

Yayınlanma: 08.04.2014 - 12:00
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Mart seçimlerinin ardından partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan'ın gündeminde yine 'paralel yapı' diye nitelediği Gülen cemaati ve yerel seçim sonuçları vardı.

Erdoğan konuşmasında 'paralel yapı'ya yönelik sinyali verdi. "Kimsenin yaptıkları yanına kalmayacak" diye konuşan Erdoğan, "Millet sabılar 30 Mart'ı bekledi. Millet bize bir kez daha güvenoyu verdi. Halkımız bize paralel yapıyla mücadele talimatını verdi. Vatana ihaneti artık tescillenen bu yapının tasviyesi için millet bize yetki verdi. Yapılan ihaneti unutmayacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Halkımız bize mücadele talimatı verdi - VİDEO

Erdoğan, Gülen cemaatine yakın olanlara da bir çağrıda bulunarak, "Elinizdeki bilgileri lütfen bizlerle paylaşın. Artık hiç kimsenin endişesi olmasın. Ve unutmayın namussuzlar kadar namuslular cesur olmadıkça başarıyı elde edemeyiz" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIRBAŞLARI ŞÖYLE:

30 Mart seçimlerini geride bıraktık. 13 yılda girdiğimiz 8. seçimi de tartışmasız bir zaferle kazandık. Bu zaferde emeği olan herkese ve her kesime teşekkürlerimi iletmiştim. Bir kez de burada 30 Mart seçimlerini Türkiye'nin istiklal mücadelesini zafere taşıyan herkese sonsuz şükranlarımı ifade ediyorum. Teşkilatımızın her mensubuna teşekkür ediyorum. Sandık namustur diyerek sandıklara sahip çıkan, her türlü hileden uzak duran, hileyi de cesaretle engelleyen sandık müşahitlerimize teşekkür ediyorum.

Çok zorlu bir seçim sürecinden geçtik. Gezi olaylarından başlayarak, büyüyen Türkiye'nin acımasızca hedef alındığını gördük. Hedef hükümetimizden çok Türkiye idi... Her yöntemi kullandılar. Sokak hareketlerini devreye aldılar. Nefret ve ayrımcılığı kullandılar. Türkiye'nin en hassas meselelerini acımasızca istismar ettiler. Yatak odalarına girip insanların en mahrem görüntülerini kaydetmeye kadar medet umdular. Yaşananları asla unutmayacağız.

ELLERİNE NE GEÇTİYSE ÜZERİMİZE FIRLATTILAR

Ekonomiyi durdurma çağrısı yapanlar oldu. Düşünebiliyor musunuz, Türkiye'nin uçağı düşürüldüğünde saldırganların yanında yer aldılar. Suriye'deki Türkmenlere yardım malzemesi götüren TIR'ların önünü kesecek alçaklığın içinde yer aldılar. Son derece önemli bir görüşme yapılırken, dinlediler, kaydettiler yetmedi servis ettiler. Ben gazeteciyim, ben düşünürüm diye ortaya çıkanlar, devletin en gizli sırları üzerinden haftalarca ahlaksız bir şekilde yorum yaptılar, yayın yaptılar. Ellerine ne geçtiyse üzerimize fırlattılar.

Anketlerle manipülasyon yaptılar. 30 Mart akşamından itibaren postal giymiş haber ajanslarını kullanarak sonuçları çarptırarak insanları sokağa dökmeye çalıştılar. Günlerce hile iddiaları üzerinden sokakları kan gölüne çevirmenin hesaplarını yaptılar. Bunlar asla unutmayacağız. O atılan manşetleri unutmadık, unutmayacağız. Muhalefet partilerinin hainlere nasıl taşeronluk yaptıklarını asla unutmayacağız.

KİMSENİN YAPTIKLARI YANINA KALMAYACAK

Bütün yapılanları yutacaktık, insana yakışmayan ahlaksızca saldırıların üzerine güya çizgi çekecektik. Bizden boynumuzu yere eğmemizi bekliyorlar. Hayır. Beyler, biz boynumuzu yere eğmiyoruz ve eğmeyeceğiz. Açık açık söylüyorum, kimsenin yaptığı yanına kalmayacak. 30 Mart çok ama çok önemlidir. 30 Mart, 27 Mayıs'ta başlayan siyasetin son bulduğu tarihtir. 30 Mart kibir abidelerinin yıkıldığı tarihtir.

CHP KIYI, MHP NOKTASAL...

"Erdoğan, 55 niye alamadı" diyorlar. Ya bize bunu söyleyenler, kalkıp da genel müdüre neden, "Sen niçin 73'ü alamadın" diyemiyorlar. Sizin aklınız varsa kendinize saklayında bu ülkede birinci parti olun. Milletimiz bize, 'Yürü biz sizin arkanızdayız' diyor. Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan diyor. 77 milyonun tamamını kucaklamanın gayreti içinde olduk. Bize de sandıkta alınan netice yaraşır. Haritayı gözlerinizin önüne getirin. Bakıyorsunuz ki ana muhalefet belli kıyı şeridinde kalmış. İkincisine bakıyorsun, noktasal... Türkiye coğrafyasında bu yana bazı yerlerde kalmış. Bir diğerine bakıyorsun, Güneydoğu Anadolu'nun belli yerlerinde var.

HALA BİZE DİKTATÖR DİYOR...

Millet muhalefet partilerinden bir balkon konuşması bekliyor. CHP'nin genel müdürü derin bir sessizliğin içinde. Bugün konuşurlar ama bugüne kadar derin bir sessizlik. MHP Genel Başkanı seçim gecesi sabaha karşı bir görüntü o günden beri ses yok. MHP Genel Başkanı, AK Parti karşısında 8. yenilgisini aldı ama orada oturmaya devam ediyor. 15 yıldır sürekli üçüncü parti. CHP genel müdürü, 4 kez kaybetti ama hala orada oturmaya devam ediyor. Hala bize diktatör diyor. Bizim milletimiz diktatörlere bu kadar sevdalı mı ya? Bize diktatör diyen o kalemlerin o her daim kaybedip koltuğune gömülenlere söyleyecek bir şeyi yok. CHP'ye oy vereceğim diyen gazeteciler acaba şimdi CHP'ye hesap soracak mı? Biz demokrasiyi güçlendirmeye devam edeceğiz.

PARALEL YAPININ TASVİYESİ İÇİN MİLLET BİZE YETKİ VERDİ

Gezi olayları karşısında sabretti. O atılan adımlara karşı aynı şekilde cevap vermedi. Millet adeta dişini sıktı. Allah'a hamd olsun, bütün kirli kampanyalara rağmen milletimiz sokağa çıkmadı. Saldırılara karşılık vermedi. Tuzağa düşmedi. Millet sabılar 30 Mart'ı bekledi. Millet bize bir kez daha güvenoyu verdi. Halkımız bize paralel yapıyla mücadele talimatını verdi. Vatana ihaneti artık tescillenen bu yapının tasviyesi için millet bize yetki verdi. Yapılan ihaneti unutmayacağız. Paralel yapının MİT TIR'larına yaptığı saldırıları, şahsıma aileme yaptığı ahlaksızlıkları sineye çekmeyeceğiz.

ELİNİZDEKİ BİLGİLERİ BİZLE PAYLAŞIN...

Cuma günü seçim zaferimizin ardından ilk ziyaretimizi kardeş ülke Azerbaycan'a yaptık. Paralel yapıyı ele aldık. Hukuk dışı ekonomik faliyetlerin tamamını mercek altına alacağız. Himmet adı altında kayıtsız şekilde toplanan paraların kimi zaman toplanan haraçların hesabı tek tek sorulacak. Bunun bilinmesini isterim. Buradan halkımıza bir kez daha çağrı yapıyorum; paralel yapının para toplamasına artık müsama göstermeyelim. Elinizdeki bilgileri lütfen bizlerle paylaşın. Artık hiç kimsenin endişesi olmasın. Ve unutmayın namussuzlar kadar namuslular cesur olmadıkça başarıyı elde edemeyiz.

YOLSUZLUKLAR: HER İDDİAYA BOYUN EĞECEK DEĞİLİZ

Biz yola çıkarken, 3Y ile mücadele dedik. Yolsuzluk, yasaklar ve yoksulluk. Ciddi her iddianın üzerine gideriz. Kimsenin endişesi olmasın. Her iddiaya boyun eğecek değiliz. Bu işi ana muhalefetin genel müdürü iyi başarıyor. Yavru muhalefetin başındaki şahıs da bunu iyi başarıyor. Yüce Divan'da sizler bundan dolayı yargılandınız. Bütün bu işlerin nasıl yürüdüğü de ortadadır. Şimdi 'yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış' mantığıyla yaptıklarınızı görüyoruz. Niye, çünkü bununla milleti aldatacağınız sanıyorsunuz.

İSTANBUL'DAKİ ŞAİBE İDDİALARI

Arada 700 bin oy farkı var, İstanbul seçimlerini acaba iptal ettirebilir miyiz? Mantık bu... Bu millet size adalet tokadını atmaya devam edecek.

AKP'NİN 30 MART SEÇİMLERİNDEKİ OY ORANI

AK Parti Genel Merkezi'nde ilk analizler yapıldı. AK Parti, 2004 yerel seçimlerinden yüzde 41,7 oranında oy almıştı. 2009'da oy oranımız yüzde 38,4 olarak gerçekleşti. 30 büyükşehirdeki 51 ildeki il genel meclisi oy oranlarına göre 2014 seçimlerindeki oy oranımız yüzde 45,5 oldu. 20 milyon 540 bin oyu AK Parti aldı. CHP 12 milyon 500 bin oy aldı, MHP 6 milyon 871 bin oy aldı, BDP de yaklaşık 2 milyon oy aldı. AK Parti rekor seviyede oy almış, 30 Mart seçimlerinin tartışmasız galibi olmuştur. CHP, MHP oylarını topladığınızda AK Parti'nin oylarına yetişemediğini görürsünüz. AK Parti rakiplerine açık ara fark atmıştır. Ağrı'yı şimdilik dışarıda tutuyorum, 1394 belediyenin 823 tanesini AK Parti adayları kazanmıştır. 30 büyükşehirden 18'ini yani yüzde 60'ını AK Parti kazanmıştır.

ANKARA'DA HİLE VAR DEDİLER...

Ankara'da hile var dediler. Bazı sandıklar yeniden sayıldı, AK Parti'nin yoları arttı. Kimin hile yaptığı ortada.

İNTERNETTE SANSÜR

Twitter, YouTube, Facebook gibi şirketlerin saldırılarda araç olarak kullanıldığını herkes gördü. Biz özgürlükleri kısıtlamak gibi bir yaklaşımın içinde olmayız. 10 milyonu aşkın iPad dağıtımı yapacağız. Buna karşı olan bir iktidar bunları yapar mı? Kimsenin özgürlük maskesi altında hakaret etmesine göz yummayız.

Erdoğan'dan Cumhurbaşkanlığı ve Twitter açıklaması - VİDEO

AYM'YE TWITTER YANITI

Türkiye'nin ulusal güvenliğini ilgilendiren çok önemli konularda bu şirketlerin sorumsuzca hareket ettiğini eminim ki herkes gördü. Türkiye'nin en acil hukuki sorunlarını gündemlerine almayanlar uluslararası şirketlerin sorunları hakkında acele karar verebilir. Biz Türkiye'nin çıkarlarını kişilik haklarını ve mahremiyeti savunmaya devam edeceğiz. Yasa başkadır, hukuk başkadır. Hukukla yasayı birbirine karıştırmayalım. Ama hukuk tecelli etmemiştir, hak tecelli etmemiştir.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Türkiye inşallah halkın oylarıyla bir cumhurbaşkanı seçecek. Ana muhalefete bak ya, 'Biz sivil cumhurbaşkanı istiyoruz' diyor. Siyasi partilerin milletvekillerinin teklifiyle cumhurbaşkanı adayı olunabiliyor mu? Sen kendi adayını belirlersin, yavru muhalefetin başındaki aday olacaksa o olur. Millet de seçer. Bugün yavru muhalefetin başındaki garip garip şeyler söylüyor, iki kişi oturacakmış konuşacakmış... Benim bu konuyu istişare etmemden daha doğal ne olabilir? Millet nasıl karar verirse ona uyacaksın.

Millet eğilmedi, Türkiye yenilmedi. Türkiye yenilmeyecek. Bir kez daha milletime şükranlarımı ifade ediyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler