Erdoğan: Putin'e 'gelmemiz mümkün değil' dedim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya, İran, Irak ve Suriye'nin kurduğu ofise Türkiye'nin de davet edildiğini, kendisinin Putin'e "Bizim oraya gelmemiz mümkün değil" dediğini söyledi.

Yayınlanma: 28.12.2015 - 09:56
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti öncesi Suudi televizyonu El Arabiya’ya röportaj verdi. Erdoğan, Türk askerinin Musul’a Irak’ın bilgisi ve talebi doğrultusunda gittiğini söyledi.

Rusya, İran, Irak ve Suriye’nin Bağdat’ta dörtlü ofis kurduğunu Türkiye’yi de bu ofise dahil etmek istediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e, “Ben devlet olarak, meşru bir devlet olarak kabul etmediğim Suriye ile aynı masada nasıl otururum? Onun için bizim oraya gelmemiz mümkün değil” cevabını verdiğini söyledi. Erdoğan, “Biz o dörtlü ofisin içerisinde, beşinci bir ülke olarak yer almadık. Bu bizim davranışımızın ne kadar haklı olduğunu da gösterdi” diye konuştu.

Rusya’nın Suriye’deki bombardımanı acımasız bir şekilde sürdürdüğünü, IŞİD'le mücadele yerine ılımlı muhalefetin üzerine gittiğini belirten Erdoğan, “Onlar ne diyor? ‘Biz DAİŞ’i vuruyoruz.’ Doğru konuşmuyorlar, bunların hepsinin tespitleri elimizde var. Onların istihbarat servisi varsa, bizim de MİT’imiz var. Amerikan istihbaratı da çalışıyor. Biz nerede, kim, ne yapıyor, hepsini bizler de bu bilgileri alıyoruz, dürüst olmak lazım” dedi. (Habertürk)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler