'Erdoğan saptırıyor'

Sivas davası sanıklarını savunmasına Aziz Nesin'in oğlu Ali Nesin ve avukat Şenal Sarıhan'dan tepki: Erdoğan saptırıyor

Yayınlanma: 06.04.2012 - 06:58
Abone Ol google-news

Başbakan Tayyip Erdoğanın Sivas katliamının kaçakken ölen firari sanığı Cafer Erçakmakı kastederek yaptığı Durun, diyen, engellemeye çalışan insanı medya kurban seçti. Şu anda ölü, ölüyü yargılıyorlar değerlendirmesine, kıyımdan yaralı kurtulan yazar Aziz Nesinin oğlu Prof. Dr. Ali Nesinden kinayeli yorum geldi.

Oğul Nesin, Bu durumda en iyimser tablo şöyle: Cafer Erçakmak başlangıçta en iyi niyetle güruhu engellemeye çalışırken daha sonra psikolojisi bozulmuş, tam tersine kendisi güruhtan etkilenmiş ve sonuç olarak Aziz Nesini döverek kalabalığa teslim etmeye çalışmıştır dedi.

Prof. Nesin, şu değerlendirmeyi yaptı: Birincisi fotoğraf (Erçakmakın Aziz Nesini itfaiye aracının üzerinden atmaya çalışırken). İkincisi, babamın bu konuda beyanı:Başsavcı soruyor bana; kimden şikâyetçisin? Şöyle yanıt bekliyor benden: Efendim, itfaiye merdivenlerinden inerken beni döven itfaiye erinden şikâyetçiyim. Başka? Beni yere atıp sürükleyen, başımdan yaralayan ve bindirdikleri arabada döven polisten... Başka? Beni döven encümen üyesi o sakallı adamdan. Böylece figüranlık oyunu tamamlanmış, oynanan oyun bitmiş ve perde kapanmış olacak. Ama benim derdim, bu kanlı senaryoyu yazmış olanlarla. Bu senaryoyu kim yazdı? ’Öte yandan Ahmet Turan Alkanın 17 Temmuz 2011de Zaman gazetesinde çıkan Cafer Erçakmak lehine bir yazısı var. Bu durumda en iyimser tablo şöyle çıkıyor: Cafer Erçakmak başlangıçta en iyi niyetle güruhu engellemeye çalışırken daha sonra psikolojisi bozulmuş, tam tersine kendisi güruhtan etkilenmiş ve sonuç olarak Aziz Nesini döverek kalabalığa teslim etmeye çalışmıştır.

Mağdur ailelerin avukatlardan Şenal Sarıhan da, Erçakmak ile ilgili kanıtların uzakta olmadığını, dava dosyası açılıp bakıldığında her şeyin görülebileceğini vurguladı. Sarıhan Bu şahısdurun, yapmayındiyen değil, aksine teşvik, tahrik eden, eylemlerin sürdürülmesinin başında olan bir kişiydidedi. Erçakmak’ın yakalanamadığına dikkat çeken Sarıhan, Yargılanmış, ceza almış kişileri Türkiyeye getirip adalete teslim edemeyen bir iktidarla karşı karşıyayızdedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler