Erdoğan suç duyurusunda bulundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor... Erdoğan, CHP'li Süheyl Batum'un asker için sarfettiği 'Meğer kağıttan kaplanmış' ifadesi üzerine savcıları görevi çağırdı.

Yayınlanma: 08.02.2011 - 10:07
Abone Ol google-news

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

-Geçtiğimiz hafta Ankara'da iki ayrı iş yerinde patlama oldu. Yaralanan 53 vatandaşımızın tedavileri ayakta yapıldı, biri ağır olmak üzere 12 yaralının tedavisi ise devam ediyor. İş sağlığı ve güvenliği konusunda yapılan tüm çalışmalara rağmen bu tür acı olaylara engel olabilmek tam anlamıyla mümkün değil.

-Elbette Türkiye'nin neresi olursa olsun bu tür hadiselerin bir daha yaşanmaması için denetimleri sıklaştırıyor, tavizsiz şekilde eksiklerin üzerine gideriyoruz. Ama taktir edersiniz ki her an tüm iş yerlerini kontrol etmek mümkün değil. Bu nedenle işverenlerin önceden tedbirlerini almaları gerekiyor.

-KKTC’de 28 Ocak'ta yapılan bir gösteride sarf edilen sözler ve kullanılan pankartlar nedeniyle geçtiğimiz hafta bazı açıklamalar oldu. Söz konusu gösteride Kıbrıs davasından uzak bizzat Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin verdiği mücadeleyi küçümseyen, mücadele ruhunu zedeleyen bir tavır sergilendi.

-Açılan pankartlar sadece edep açısından yakışıksız değildir, aynı zamanda Kıbrıs Türkü’nün menfaatlerine zarar veren ve Rumların ekmeğine yağ süren bir olaydır. Biz gereken uyarıları yaptık ancak muhalefetin her konuyu olduğu gibi anında istismar malzemesine dönüştürdüğünü görüyoruz.

-Hiç kimse KKTC üzerinden istismara kalkışmasın. Bizden önceki iktidarların hüçbirinde böyle bir destek vermemiştir. Hiçkimse Kıbrıs mücadelesini kendi küçük hesaplarına alet etmesin.

-Bizimle muhalefet bu konuda yarış edemez. Bugüne kadar Kıbrıs davası için hiçbir adım atmayanların bu konuda ter dökmeyenlerin Kıbrıs’ı kendi davası olarak görmeyenlerin şimdi çıkıp bu davayı hatırlamalarını milletimize havale ediyorum. Çözüm için mücadele etmeye devam edeceğiz. Kıbrıs davasına değil, ayak oyunlarına hizmet eden herkesin karşısında olacağız.

-Bu meseleyi hem kendi hem de Kıbrıs vatandaşlarının vicdanına bırakıyorum.

-Türkiye, her zaman Yavruvatan'ın yanındadır. Kardeşlerine destek vermeye devam edecektir.

-Mısır'daki olaylardan ders çıkarması gerekenler herzamanki gibi anlamaza yatıyorlar. Aynaya bakarlarsa kendilerini göreceklerdir.

-Ana muhalefet darbe şakşakçılığından vazgeçmedi. Orduyu ABD'nin yönetimine girmiş gibi göstermek bir suçtur. Ben bu sözleri söyleyenler hakkında suç duyurusunda bulunuyorum. Bakıyorsunuz Anayasa hukukçusu olduğunu söyleyen biri çıkıp neler diyor. Çıkmış TSK'nın içini oymuşlar diyorlar. Hoca bu. Senin her tarafın Anayasa profesörü olsa ne yazar... Bu karşılıksız kalırsa TSK ile top oynar gibi oynarlar. Bedeli ödetilmelidir.

-Sonuçta TSK bize bağlı bir kurum bunun için gereğini yaparım. Bir karton kutuya benzetmeye prim veremeyiz çünkü.

BATUM'DAN JET YANIT!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler