Erdoğan'dan Ahmedinejad'a taziye

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ı telefonla arayarak, İran'da meydana gelen terör saldırısı nedeniyle taziyelerini iletti.

Yayınlanma: 19.10.2009 - 10:30
Abone Ol google-news

Edinilen bilgiye göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, görüşmede İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'a şunları söyledi:
''Haberi büyük bir üzüntüyle duydum. Çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesinden dolayı acınızı paylaşıyorum. Terörist saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu acı günde Türkiye olarak yanınızdayız. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, sizlere ve hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin başsağlığı dileklerimi sunuyorum.

Terörizm ortak düşmanımızdır. Bu saldırı, terörizmle mücadele alanındaki mevcut işbirliğinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Bir hafta sonra ülkenizi ziyaret edeceğiz. Bu ziyaret esnasında terörizmle mücadele dahil ülkelerimiz arasındaki iş birliği sahalarını sizlerle ayrıntılı bir şekilde görüşmeyi arzu ediyoruz. İran halkına başsağlığı dileklerimizi iletmenizi arz ediyoruz.''

 

Ahmedinejad'ın sözleri

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın da telefon görüşmesinde duyarlı ve hassas davranışından dolayı Başbakan Erdoğan'a teşekkür ettiği belirtildi.

Terörizme karşı Türkiye ile iş birliği yapmayı arzu ettiklerini söyleyen Ahmedinejad'ın, ''bunu ziyaretiniz sırasında detaylı görüşmeyi arzu ediyoruz'' dediği ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler