Ermeni yanlısı kongre üyeleri komisyona karşı

ABD Kongresi'nin Ermenistan Dostluk Grubu Eş Başkanları Frank Pallone ve Mark Kırk, Türkiye ile Ermenistan arasındaki mutabakata ilişkin "çekinceleri"ni dile getirirken 1915 olaylarının araştırılmasına karşı çıktı.

Yayınlanma: 04.09.2009 - 09:24
Abone Ol google-news

ABD Kongresi'nin Ermenistan Dostluk Grubu Eş Başkanları Frank Pallone ve Mark Kırk, bir açıklama yaparak Türkiye'nin Ermenistan ile parafe ettiği protokollerin uygulanmasında işbirliği yapma isteğine ilişkin "çekinceleri"ni dile getirirken Ankara'nın Ermenistan'a "ön koşul empoze etmeye çalıştığı"nı da öne sürdüler.

PanArmenian tarafından yansıtılan açıklamada, protokollerin bazı unsurlarını sorgulayan Pallone ve Kırk, 1915 oylarını arıştırmak üzere kurulması öngörülen komisyon ile ilgili olarak "Bu müzakerelere tarihi bir gerçeğin gözden geçirilmesi veya Karabağ barış sürecinin dahil edilmesi yönündeki herhangi bir girişim, müzakerelerin amacına tamamen aykırı" iddiasında bulundular.

İki Kongre üyesi açıklamada ayrıca "Türkiye'nin, yasa dışı ambargoyu kaldırarak Erivan ile Ankara arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için kapıyı açacağı" umudunu da dile getirdiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler