Ertosun'un suç duyurusuna inceleme

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ali Suat Ertosun'un yaptığı suç duyurusu üzerine takip ve dinleme ile ilgili soruşturma başlattı.

Yayınlanma: 12.08.2009 - 07:43
Abone Ol google-news

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyesi Ali Suat Ertosun'un, "dinlenildiği ve takip edildiği" iddialarının araştırılması ve sorumluların cezalandırılması istemiyle yaptığı suç duyurusu üzerine soruşturma başlattı.

Başsavcılık, Ertosun'un suç duyurusu dilekçesini işleme koydu. Soruşturma "Basın Suçları Soruşturma Bürosu" tarafından yürütülecek.

"Özel hayatı ve özel hayatının gizliliğinin ihlal edildiği"
gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğunu belirten Ertosun, HSYK'nin yaz kararnamesi çalışmaları sırasında basında yer alan fotoğrafların, dinlenildiği ve takip edildiği şüphelerini güçlendirdiğini, fotoğrafta birlikte görüldüğü kişilerin de dinlenilip dinlenmediğinin ve takip edilip edilmediğinin tespit edilmesini istemişti.

Dinleme ve takibin hakim kararına dayanması gerektiğini ifade eden Ertosun, "Şayet böyle bir şey yoksa, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 133, 134, 135, 136. ve 137. maddeleri ile 'özel hayatın gizliliği ve korunmasını' düzenleyen Anayasa'nın 20. maddesine muhalefet edildiğini" kaydetmişti.

Ertosun, yapılacak soruşturma sonucunda, dinlenildiği ve takip edildiğinin tespit edilmesi halinde, bu eylemleri gerçekleştirenlerin kimler olduğunun, bu kişiler devlet görevlileri ise mahkeme kararları olup olmadığının belirlenmesini talep etmişti.

Ali Suat Ertosun, belirlecek kişilerin TCK'nin ilgili maddeleri gereğince
cezalandırılmalarını istemişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler