“Eşcinsel” dedi öldüresiye dövdü

"Fırat Delikanlı" olarak bilinen Fırat Kaya’nın, işitme engelli E.E.'ye uyguladığı şiddet sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı ‘Adam öldürmeye teşebbüs’ ve ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından soruşturma başlattı. Olaydan sonra kayıplara karışan Fırat K. gözaltına alındı.

Yayınlanma: 25.03.2021 - 10:54
“Eşcinsel” dedi öldüresiye dövdü
Abone Ol google-news

"Fırat Delikanlı" olarak bilinen Fırat Kaya’nın, işitme engelli E.E.'ye uyguladığı şiddet sosyal medyayı ayağa kaldırdı. 

Kocaeli'nde, Fırat Kaya adlı erkek, “Eşcinsel” olduğu gerekçesiyle işitme engelli E.E.'ye şiddet uyguladı. Şiddet anları ise sosyal medya hesabından paylaşıldı. 

Öte yandan Fırat Kaya'nın şiddet uyguladığı bir kadının da hastanede tedavi altında olduğu ifade edildi. 

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla çok sayıda tepki gösterildi. Kullanıcılar, Fırat Kaya'nın tutuklanması için yüzlerce paylaşımda bulundu. #FıratDelikanlıTutuklansın etiketi kısa sürede TT oldu.

BARO'DAN AÇIKLAMA

Aydın Baro Başkanlığından konuyla ilgili basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, olayın Aydın'da yaşanmadığı soruşturmanın Kocaeli'nde devam ettiği belirtildi.

Açıklama şöyle:

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Fırat Kaya hakkında Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı ‘Adam öldürmeye teşebbüs’ ve ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından soruşturma başlattı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü olaydan sonra kayıplara karışan Fırat K'yi gözaltına aldı.

150 TL’LİK SATIŞ YAPTIM HAKKIMI VERMEDİ

Yüzde 50 engelli E.E.’nin olaydan sonra şikayetçi olduğu ortaya çıkarken, Fırak Kaya, kayıplara karıştı. Daha sonra yakalanarak, gözaltına alınan Fırat Kaya'dan şikayetçi olan E.E.'nin ifadesine DHA ulaştı. 

E.E., ifadesinde yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Aydın’da yaşıyorum. Benim gibi işitme engelli olan Fırat’ı da Aydın’dan tanıyorum. 22 Mart günü beni cep telefonumdan aradı. İzmit’e gelmemi hediyelik eşya işi olduğunu belirtti. Ben de işsiz olduğum için kabul ettim. İzmit Otogarı'na geldiğimde iki kişi yanıma geldi. Fırat’ın kendilerini gönderdiğini söylediler, tramvaya binerek bir kafeye gittik. Burada Fırat bekliyordu. Oturduk sohbet ettik. Sonra hediyelik eşyaları bana verdi. Ben de hemen kafe önünde satışı gerçekleştirdim. 150 lira kazandım. Fırat’la anlaşmamız yarı yarıya olacaktı. Sonra Fırat’ın yanında bulunan aynı zamanda işitme engelli olan 4 kişiyle birlikte araçla dağ evine gittik. Toplam 6 kişiydik. Alkol aldık. Sonra ben kazancım olan yarı parayı Fırat’tan istedim. Fırat’ın yanında bulunan kişi vermiyoruz dedi. Sonra küfür etmeye başladı."

DÖVÜP OTOGARDA BIRAKTILAR

Bu sırada araya giren Fırat Kaya'nın kendisine yaklaşık 5 yıl önce sosyal medyada çıkan çıplak fotoğraflarını gösterdiğini söyleyen E.E.,"‘Sen ne yapmaya çalışıyorsun’ dedi. Ben de Fırat’a kıskanıyor musun, benim kardeşim misin bana karışıyorsun dedim. Bu sırada orada bulunanlardan biri arkamdan kafama bir şeyle vurdu. Daha sonra hepsi bana vurmaya başladı. Hatta biri kemer çıkarıp, onla da vurmaya başladı. Kanlar içerisinde kaldım. O an fotoğraflarımı çektiler. Sonra araca bindirip otogarda indirdiler. Ancak param yoktu. Aydın’a dönemiyordum. Güvenlikçilere giderek durumu anlattım. Onlarda ambulans çağırdılar. Hastaneye götürüldüm. Sonra da polisler geldi. Diğerlerinin adlarını bilmiyorum ama Fırat Kaya'dan şikayetçiyim” dedi.

30 SUÇ KAYDI VAR

Öte yandan Fırat Kaya'nın poliste yaralama, tehdit, gasp, dolandırıcılık ve cinsel istismar gibi suçlardan 30 kaydı olduğu öğrenildi.




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler