Escobar'ı aratmayan astsubay

Genelkurmay Başkanlığı, kışlada uyuşturucu ticareti yaptığını tespit ettiği Astsubay Kıdemli Üstçavuş V.S.’nin, TSK ile ilişiğini kesti.

Yayınlanma: 27.10.2013 - 14:11
Abone Ol google-news

Bir zamanlar Güney Amerika’yı kasıp kavuran gelmiş geçmiş en büyük uyuşturucu baronları arasında gösterilen Pablo Escobar’ı akıllara getiren çavuşun suçları şöyle sıralandı: “Çarşı iznine çıkan erbaş ve erlere uyuşturucu madde satan bir örgüte üye oldu ve örgüt faaliyeti çerçevesinde örgüt lideri ile irtibatlı olarak uyuşturucu madde nakil ve ticareti yaptı. Örgüte uyuşturucu madde temin etti. Askeri birliğin içinde askerlik hizmetini yapan şahıslara uyuşturucu madde satışı yapan iki erin eylemlerini bilmesine rağmen herhangi bir kanuni işlem yaptırmadı ve anılan erlerin faaliyetlerini kolaylaştıracak şekilde davrandı. Diğer örgüt üyeleri ile değişik zamanlarda biraraya gelerek uyuşturucu madde kullandı. Ast ve üstlerine karşı şiddete başvurdu.”

Olay, TSK’den ilişiği kesilen Astsubay Kıdemli Üstçavuş V.S.’nin, TBMM Dilekçe Komisyonu’na verdiği, “haksız yere ordudan ihraç edildiğini” iddia eden dilekçesiyle ortaya çıktı. Komisyon, Diyarbakır’da yaşayan üstçavuşun dilekçesini işleme alarak, Milli Savunma Bakanlığı’ndan bilgi istedi. Bakanlığın, Meclis’e gönderdiği yazı, V.S.’nin, karıştığı suçları da gözler önüne serdi. Yazıda şöyle denildi:

“Yapılan incelemede V.S. hakkında 926 sayılı TSK Personel Kanunun 94’üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi, Astsubay Sicil Yönetmeliği’nin 60. maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (e) bentleri ve Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nin içtihatları çerçevesinde sicil yolu ile TSK’den ayırma işlemi tesis edilerek, 14 Mayıs 2010 tarihinde ilişiğinin kesildiği ve anılan personelin bahse konu ayırma işleminin iptali için AYİM nezdinde açmış olduğu davanın AYİM 1. Dairesi’nin 14 Eylül 2011 tarihli kararı ile reddedildiği tespit edilmiştir.

 

Birçok kez itiraf etti

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 5 Mart 2009 tarihli iddianamesi ile üstçavuş V.S.’nin, sivil bir şahıs tarafından idare edilen ve özellikle Gelibolu İlçesinde çarşı iznine çıkan erbaş ve erlere uyuşturucu madde satan bir örgüte üye olduğu ve örgüt faaliyeti çerçevesinde örgüt lideri ile irtibatlı olarak uyuşturucu madde nakil ve ticareti yaptığı, örgüte uyuşturucu madde temin ettiği, askeri birliğin içinde askerlik hizmetini yapan şahıslara uyuşturucu madde satışı yapan iki erin eylemlerini bilmesine rağmen herhangi bir kanuni işlem yaptırmadığı ve anılan erlerin faaliyetlerini kolaylaştıracak şekilde davrandığı, diğer örgüt üyeleri ile değişik zamanlarda biraraya gelerek uyuşturucu madde kullandığı, uyuşturucu temini için diğer bir örgüt üyesine 600 TL para verdiği anlaşıldığından ‘Suç işlemek amacıyla kurulmuş örgüte üye olmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçlarından hakkında dava açılmıştır. Personelin Emniyet Müdürlüğü’nde avukatı nezaretinde alınan ifadesinde bir çok kez uyuşturucu madde kullandığını itiraf etmiştir.

Sivil bir şahsın bir bankamatik cihazından işlem yapmasını müteakip işleme hazır vaziyette kartını cihazda unuttuğu, bu sivil şahıstan sonra sırada olan Üçvş. V.S.’nin anılan sivil şahsın hesabından 600 TL para çektiği tespit edildiğinden, Siirt Cumhuriyet Savcılığı’nın 4.3.2008 tarihli iddianamesinle ‘Başkasına ait banka ve kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama’ suçundan hakkında dava açılmıştır.

Askeri mahkemeler tarafından; 28.6.2006 tarihli karar ile asta müessir fiil suçundan 2 ay hapis, 30.10.2008 tarihli kararla kişisel bir çıkar sağlamak için memuriyet nüfuzunu kötüye kullanmak suçundan 11 ay 7 gün hapis, 13.11.2008 tarihli kararla silahlı üste fiilen taarruz etmek suçundan 3 ay 10 gün hapis, üste hakaret etmek suçundan 1 ay 7 gün hapis, asta müessir fiilde bulunmak suçundan 1 ay 20 gün hapis; disiplin amirleri tarafından 30.1.2002-7.6.2007 tarihleri arasında, disiplinsiz davranışları nedeniyle 24 ayrı suçtan toplam 21 gün oda hapsi, 22 gün göz hapsi, 10 defa şiddetli tevbih/uyarı/ikaz cezaları ile cezalandırılmıştır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler