Esenyurt'ta esrarengiz cinayet

Gazetemize 2008 yılında molotofkokteyli atmaktan Bedirhan Şinal ile birlikte yargılanan Ergenekon davası sanığı Fatih Derdiyok pompalı tüfekle öldürüldü

Yayınlanma: 10.12.2014 - 05:00
Abone Ol google-news

İstanbul Esenyurt’ta önceki gece yaşanan olaydadavanın diğer sanıklarından Murat Alpak ağır yaralanırken Bora Ballı’nın ise yara almadan olay yerinden kaçtığı iddia edildi. Emniyet olayla ilgili net bir açıklama yapmazken gazetemize yönelik saldırıya karışan 3 kişinin silahlı saldırıya uğraması soru işaretlerini beraberinde getirdi.

Cumhuriyet Gazetesi'ne düzenlenen molotoflu saldırı anı - VİDEO

Ergenekon davasında, gazetemize molotofkokteyli attığı gerekçesiyle “tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma” suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası ile 2 bin lira adli para cezasına çarptırılan Derdiyok silahlı çatışmada öldürüldü. Terörle Mücadele ve Organize Şube Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili araştırma başlatırken olaya ilişkin kesin bir bilgiye ulaşılamadı. Emniyet yetkilileri dün olayla ilgili herhangi yazılı bir açıklama yapmadı. Derdiyok, Ergenekon davası ile birleşen gazetemize molotoflu saldırı olayına ilişkin Boğaç Kaan Murathan, Bedirhan Şinal, Bayram Demir, Seyhun Zaim, Bora Ballı, Murat Alpak ile birlikte yargılanıyordu. Derdiyok dava kapsamında 4 yıl tutuklu yargılanmış, 2011 yılında da tahliye olmuştu.

 

Şinal’in ifadesi ortaya çıkmıştı

Derdiyok ile birlikte yargılanan Bedirhan Şinal’ın ise geçtiğimiz günlerde gazetemize molotoflu saldırı ile ilgili ifadeleri ortaya çıkmıştı. Şinal ifadesinde, gazetemize molotoflu saldırı ile ilgili kendisine Emniyet görevlileri tarafından 100 bin dolar verildiğini iddia ederek “Bu para kayıtlarıyla her şeyiyle ortadadır. Emniyet görevlilerinin bana ödediğine, ben Cumhuriyet gazetesine atmam için Hakan Demir isimli GOP’ta ikamet eden işadamının atölyesinde bana bir adet el bombası, bir adet ruhsatsız tabanca verildi” demişti. Şinal daha önce de ifadesinde Sedat Peker ve adamlarının kendisine para verdiğini kaydetmişti. Sedat Peker’in ismi ise son günlerde avukatı Barbaros Aslan’ın eski AKP’li milletvekili Feyzi İşbaşaran’ı Taksim Polis Karakolu’nda darp ettiği iddiasıyla gündeme geldi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler