Eşinin bağışladığı böbrekle hayata tutundu

Gaziantep'te yapılan ameliyatla 24 yıllık eşinin böbreği nakledilen Cemal Gürsel Aydın, hayata yeniden tutunmanın mutluluğunu yaşıyor.

Yayınlanma: 16.08.2011 - 09:16
Abone Ol google-news

Alınan bilgiye göre, Şanlıurfalı olan ve Gaziantep'te yaşayan Cemal Gürsel Aydın (46), 5 yıl önce rahatsızlanınca iki böbreğini birden kaybetti. Yoğun bakımda tedavi gören Aydın, daha sonra diyaliz tedavisine alındı.

Oğlunun yaşadığı sıkıntılara dayanamayan annesi Aydın'a böbreğini vermek istedi, ancak dokular uymayınca çapraz nakil için başvuruda bulunuldu. Bu da gerçekleşmeyince 24 yıllık eşi, 5 çocuğunun annesi Hanım Aydın (44), böbreğini vermek istedi.
Haftada 3 gün, 4'er saat diyalize giren Cemal Gürsel Aydın'ın eşiyle dokuların uyuştuğu tespit edilince Aydın çifti ameliyata alındı.

Hanım Aydın'ın böbreği, yapılan başarılı bir operasyonla Cemal Gürsel Aydın'a nakledildi. Sağlığına kavuşan Cemal Gürsel Aydın, şimdi hayata yeniden tutunmanın mutluluğunu yaşıyor.

"Eşimden Allah razı olsun"


5 yıldır diyalize girdiğini anlatan Cemal Gürsel Aydın, ''Eşimden Allah razı olsun. Hayata yeniden gelmiş gibiyim'' diye konuştu.

Hanım Aydın ise eşinin çok zor günler geçirdiğini belirterek, duygularını şöyle dile getirdi:
''Eşimin diyalizde yaşadıklarını görünce dayanamadım. Böbreğimi 3 yıl önce vermek istedim, ancak çocuklarımız küçük diye eşim istemedi. Kısmet bugüneymiş. Diyalize giren eşimin sıkıntılarına dayanmak mümkün değildi. Allah kimseye bu acıyı göstermesin. Bugünümüze şükürler olsun.''

Hastane Başhekimi Dr. Yusuf Ziya Yıldırım da hastanelerinde gerçekleştirilen başarılı böbrek nakillerinden duyduğu memnuniyeti, ''Bölge insanına bu hizmeti de sunmanın gururunun yaşıyoruz'' sözleriyle ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler