Eski Üsküdar Belediye Başkanı Çakır toprağa verildi

İstanbul'da dün vefat eden Üsküdar eski Belediye Başkanı Mehmet Çakır toprağa verildi.

Yayınlanma: 17.12.2009 - 14:46
Abone Ol google-news

Pankreas kanseri nedeniyle tedavi görmekte olduğu hastanede dün vefat eden Çakır için Marmara Üniversitesi İlahiyat Vakfı Camisi'nde ikindi vakti tören düzenlendi.

Törene, Çakır'ın oğulları Selim, Eftal, Alihan Çakır, ailesi ve yakınlarının yanısıra Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, DP eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Üsküdar Belediyesi çalışanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Törene katılanların avluya sığmaması üzerine cenaze namazı, cami içerisinde kılındı. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raşit Küçük, cenaze namazından sonra yapığı kısa konuşmada, Çakır'ın Üsküdar'a, cemiyete ve millete sonsuz hizmetlerde bulunduğunu ifade ederek, ''Adaletli, hakkaniyetli ve en zor zamanlarda insanların haklarını zayi etmeyecek bir kişiliğe sahipti'' dedi.

Çakır'ın cenazesi daha sonra Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedildi.

Trabzon'da 1955 yılında doğan Mehmet Çakır, ilkokulu İzmit Yarımca'da, lise ve üniversiteyi ise İstanbul'da tamamladı.

Uzun yıllar serbest mühendislik ve inşaatçılık yapan Çakır, pek çok sivil toplum kuruluşunun, hemşehri ve mesleki derneklerin yönetiminde bulundu.

2004 yılında yapılan yerel seçimlerde AKP'den Üsküdar Belediye Başkanı seçilen Çakır, evli ve 3 çocuk babasıydı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler