Evin Galeri'de Hakan Cingöz sergisi

Çağdaş Türk figür resminin genç kuşak temsilcilerinden Hakan Cingöz, ikinci kişisel sergisini dün akşam Evin Sanat Galerisi’nde açtı.. İlk sergisinin devamı niteliğinde sergide, sanatçının değişik malzemelere yer vermesi ve kendine özgü peyzajları dikkat çekiyor.

Yayınlanma: 12.10.2011 - 20:49
Abone Ol google-news

Genellikle yakın çevresini resmeden Cingöz, 1970 sonrası doğumlu kuşağın kendini tarif etme biçimi, sıkıntıları, ilişkileri ve yalnızlıkları üzerinde duruyor. Gereksiz yarışların, tuhaf karmaşanın ve legal sömürünün içine çekilip susturulan bir neslin hayatlarından izler resimlerinin temalarını oluşturuyor. Cingöz, kendisinin ve dolayısıyla içinde yer aldığı kuşağın “varoluş” mücadelesini betimlerken;. figürlerin gizledikleri kendi varoluşlarına dair izler, zamanın dışına kayan bir mekan dizilişi içinde irdeleniyor. Zamanı bir nesne gibi kurgulayan Cingöz, umutsuzluk ve şiddet unsurlarını figürlerinin duygusal durumları üzerinden ekspresyonist bir duyumla resmediyor.

Açılışa katılan Prof. Kemal İskender, sanatçı için şunları söylüyor: “…Hakan’ın resimsel anlayışı ve üslubunun kökenlerine inecek olursak eğer; portrelerinde görünüş ve benzerliğe ek olarak çeşitli imgeler aracılığıyla psikolojik boyutun da belli bir oranda irdelendiğini görürüz. Çok figürlü kompozisyonlarda ise, ele alınan konunun temasına uygun olarak insanlar arası ilişkiler anlamında ” kurgulanmış” bir dünyanın sergilenmesi öncelikli bir hal alır. Hakan bu bağlamda okunabilir olmasına rağmen açık sonlu (birden fazla yoruma izin veren), edebi bir üslup taslamayan, yalın bir dille hareket etmektedir. Günümüz insanının yaşadığı - kaçınılmaz – yabancılaşma ya da bir diğer deyişle toplumsal ötekileştirme; çeşitli psikolojik – toplumsal etkilere karşı kişinin kendi bünyesi çerçevesinde geliştirdiği sığınma alanları, bu yorum olasılıkları içinde hayli önemli bir rol oynar. Dahası sanatçının resminden kaynaklanan bu yorum olasılıkları sanatçının kendisi içinde geçerlidir…”

Serginin açılışına Neş'e Erdok, Nedret Sekban, Setenay Alpsoy, Temur Köran, Ahmet Umur Deniz gibi ustaların yanı sıra çok sayıda genç ressam ve sanatseverler katıldı.

Hakan Cingöz Sergisi, 11 Ekim - 01 Kasım 2011 tarihleri arasında Bebek'teki Evin Sanat Galerisi’nde görülebilir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler