Eyy New York Times!

Türk basınına yaptığı müdahaleler internete sızan Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kez ABD’nin etkili gazetelerinden New York Times’ı hedef aldı.

Yayınlanma: 06.02.2015 - 21:52
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingi nedeniyle kentin en işlek caddelerinden Atatürk Caddesi trafiğe kapatılınca kentte yaşam felç oldu. AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz seferlerine karşın mitinge az sayıda kişinin katılması AKP’lilerde şok etkisi yarattı. “Benim gezilerimi çekemeyenler var” diyen Erdoğan, cumhurbaşkanı olmasına karşın, genel seçimlerde AKP için oy istedi. Fethullah Gülen’in NewYork Times gazetesinde yayımlanan makalesine sert çıkan
Erdoğan, “Sen hoca mısın yoksa banka patronu musun? Sırtını nereye yaslıyor? Malum New York Times gazetesine. Acaba bu gazetenin patronları kim? Burada nasıl yazdırıyorlar? Hesap başka hesap” dedi.

Erdoğan’ın Bursa mitingi için kentin en işlek caddelerinden Atatürk Caddesi gün boyu trafiğe kapatılınca Bursa’da yaşam felç oldu. 12 Eylül darbesinin ardından 1982 yılında Kenan Evren’in Bursa ziyaretinin ardından ilk kez Atatürk Caddesi trafiğe kapatılırken, Erdoğan’ın cuma namazını kıldığı Ulucami’de de alınan yoğun güvenlik önlemleri herkesi canından bezdirdi. Cuma için camiye gelenler de üstleri aranarak içeriye alındılar. AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz seferlerine karşın mitinge sadece az sayıda kişinin katılması AKP’lileri şaşırttı. Mitinge katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da keyifsiz oldukları dikkat çekti.

 

‘Yerim tam burası’

Atatürk Caddesi’nde kurulan platformda konuşan Erdoğan, “Cumhurbaşkanı meydanlara indi, siyaset
yapıyor” eleştirilerine “Benim yerim tam burası, benim yerim milletimin yanı. Asıl sizin bulunduğunuz yere bakın, yanlış yerde duran sizsiniz” sözleriyle yanıt verdi. AKP için oy isteyen Erdoğan, “7 Haziran seçimlerinde biz yeni Türkiye’yi istiyorsak 400 milletvekilini vereceğiz. Yeni anayasa istiyorsak, başkanlık sistemi istiyorsak, çözüm süreci istiyorsak 400 milletvekilini vermemiz lazım ki gümbür gümbür iktidarda olan bir parti bunu gerçekleştirsin” dedi.

 

Ben hep başkanlık sistemini savundum

Eskiden başkanlık sistemini eleştirmesine karşın “Ben belediye başkanlığım döneminden bu yana başkanlık sistemini hep savundum” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mevcut sistem hükümetlere çok ciddi patinaj yaptırıyor. Hele bir de cumhurbaşkanı ile hükümet arasında ciddi görüş ayrılıkları varsa, hatta geriye gidişlere yol açıyor. Diyorlar ki ‘Başkanlık sisteminde denetim mekanizması yok’. Bunlar gerçekten dört dörtlük cahil. Şu anda Amerika’daki sistemde denetim yok mu?” dedi.

 

‘Genç değil terörist’

Hak ve özgürlükleri askıya alan iç güvenlik paketine yönelik eleştirilere de sert çıkan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Ben o gençlerin önünde yürürüm” sözlerine sert yanıt verdi. Kılıçdaroğlu için “CHP Genel Müdürü” ifadesini kullanan Erdoğan, “Eli molotoflu, elinde her türlü sapan, taş var, neymiş genç. ‘Onların önünde yürürüm’ diyor. Bir defa elinde molotof, sapan,
misket varsa, bütün bunlarla beraber halkın her türlü dükkânına, arabasına, aracına her şeyine saldırıyorsa bunlar teröristtir, bunun başka izahı yoktur. Onun önünde yürüyeceğini söyleyen kişi de ondan nasibini almış demektir” dedi.

New York Times gazetisinin Fethullah Gülen’in Bank Asya ile ilgili yazdığı makaleyi yayımlamasına da sert tepki gösteren Erdoğan, “Ya sen hoca mısın yoksa banka patronu musun, nesin? Hale bak. Sırtını nereye dayıyor? İşte o malum New York Times gazetesine. Acaba bu gazetenin patronları kim? Acaba nasıl burada yazdırıyorlar? Hesap başka hesap. Bilesiniz ki içeriden ve dışarıdan güçlü Türkiye istenmiyor ve bunun için her taraf ayağa kalkmış durumda” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler