FB'nin yerine Trabzonspor!

UEFA, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden men edilen Fenerbahçe'nin yerine grup maçlarına Trabzonspor'un dahil edilmesine karar verdi. Trabzonspor cephesinden yapılan ilk açıklamada da ''Hak ettiğimiz bir ödüldü'' denildi.

Yayınlanma: 24.08.2011 - 19:18
Abone Ol google-news

UEFA, internet sitesinde yayımlanan açıklamasında, UEFA Başkanı ile İcra Komitesi'nin 4 üyesinden oluşan Acil Durum Paneli'nin, Türkiye Futbol Federasyonunun men kararını almasının ardından toplandığını ve Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yarın belirlenecek gruplara, Süper Lig'de geçen sezonu ikinci sırada tamamlayan Trabzonspor'un dahil edilmesini kararlaştırdığını bildirdi.

Açıklamada, Trabzonspor'un Athletic Bilbao ile yarın yapacağı Avrupa Ligi rövanş karşılaşmasının iptal edildiği de kaydedildi.

UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, Panel'in aldığı kararla ilgili açıklamasında, ''Panel, Türkiye Futbol Federasyonunun, futbolun korunması amacıyla şikeye karşı sıfır tolerans politikasına uygun olarak aldığı kararı göz önünde bulundurmuştur. Federasyon, bu kararıyla yolsuzlukla mücadelede tam bir sorumluluk üstlendiğini göstermiştir'' ifadesini kullandı.

 

Trabzonspor'dan ilk açıklama: Hak ettiğimiz bir ödüldü

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, UEFA'nın Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden men edilen Fenerbahçe'nin yerine grup maçlarına Trabzonspor'u dahil etmesiyle ilgili olarak, ''Hak ettiğimiz bir ödüldü'' dedi.

Yener, yaptığı açıklamada, böyle bir kararın ardından sevinmemenin elde olmadığını belirterek, ''Ama başkalarının mutsuzluğu üzerine inşa edilen bir mutluluk değil. Hak ettiğimiz bir ödül bana göre'' diye konuştu.

Trabzonspor olarak geçen sezon 82 puan toplayarak ligi bitirdiklerini kaydeden Yener, ''Trabzonspor olarak geçen sene verdiğimiz mücadele ile Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı hak ettiğimizi düşünüyorduk. Bundan sonra hedefimiz Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek'' ifadelerini kullandı.

 

Trabzonspor'un rakibi şaşkın!

UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu rövanş maçında yarın Trabzonspor'la karşılaşmak için İstanbul'da bulunan Atletic Bilbao'nun teknik direktörü Marcelo Bielsa, UEFA'nın Trabzonspor'u Şampiyonlar Ligi'ne alma kararı sonrası şaşkınlığını gizleyemedi.

Türk Telekom Arena'da takımının başında antrenmana çıkan ve ardından basın toplantısı düzenleyen Marcelo Bielsa, konuşma yaptığı sırada UEFA'nın Trabzonspor'u Fenerbahçe'nin yerine Şampiyonlar Ligi'ne aldığı ve Trabzonspor-Atletic Bilbao maçının da iptal edildiği kararını açıklaması üzerine, yorum yapacak bir şeyi olmadığını kaydetti.

Trabzonspor karşısında ilk maçtaki performanslarını sergilemeleri halinde turu geçeceklerine inandığını aktaran Bielsa, UEFA'nın kararının basın mensuplarınca kendisine iletilmesi üzerine, ''Bu konuda yorumum olamaz. Hiçbir şey bilmiyorum. Biz buraya oynamaya ve turu geçmeye geldik ama... Bizim için oynamadan kazanmak tat vermeyen bir şey. Biz buraya futbol oynamaya geldik. Şimdi bir şeyler konuşmamın hiçbir anlamı yok'' şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun bilgisayarından UEFA'nın kararına bakan Bielsa, toplantıyı kısa tutarak basın toplantısı odasından ayrıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler