Ferhat Tunç'a sanatçılardan destek

2 yıl hapis cezasına çarptırılan sanatçı Ferhat Tunç'a sanatçı ve aydınlardan imza kampanyalı destek geldi.

Yayınlanma: 07.07.2012 - 08:04
Abone Ol google-news

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Tunceli'deki bir konuşmasında "MKP propagandası" yaptığı gerekçesiyle Sanatçı Ferhat Tunç'u iki yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanatçılar ve Sivil Toplum Kuruluşları yazılı bir açıklama yaparak 2 yıl hapis cezası alan Tunç'a destek verdi. Kürt siyasetçilerinin, devrimcilerin, gazetecilerin, öğrencilerin, öğretim üyelerinin, sendikacıların ve sanatçıların AKP'nin hedef tahtasında olduğunun belirtildiği açıklamada, "Artık Türkiye'de kimse özgürlüklerden, demokrasiden, eşitlikten ve kardeşlikten bahsedemez hale geldi. İktidar partisinin kirli siyasetini deşifre eden kim varsa hapisle cezalandırılmakta. Son olarak Malatya Özel Yetkili 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 1 Mayıs 2011 tarihinde Tunceli'de yaptığı konuşma nedeniyle sanatçı Ferhat Tunç'a verilen 2 yıllık hapis cezasının toplumda kaygı yarattığını üzülerek görmekteyiz" denildi.


Ceza kınandı

Konuşan değil, susan ve biat eden bir toplumun inşa edilmek istendiğinin kaydedildiği açıklamada, "Yaşamı boyunca özgürlük ve demokrasi mücadelesinin neferi olmaya çalışan, barış mücadelesinde yılmadan yürüyen Ferhat Tunç, sadece düşüncelerini ifade ettiği için cezalandırılmak isteniyor. Ferhat Tunç'a verilen ceza aslında bu ülkedeki barışseverlere, demokrasi ve özgürlük güçlerine verilmiş bir cezadır" denildi. Ferhat Tunç'a verilen cezanın şarkılarına verildiğinin ifade edildiği açıklamada, hapis cezası kınandı. Açıklamada, iktidarın sanattan ve sanatçıdan elini çekmesi talep edildi. Tunç'a verilen cezayı kınamak için başlatılan imza kampanyasına destek verenlerin isimleri ise şöyle:

"İsmail Beşikçi, Suavi, Mikail Aslan, Mehmet Çetin, Şükrü Erbaş, Orhan Alkaya, Temel Demirer, Sibel Özbudun, Filiz Koçali, Necati Abay, Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi, Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu (TGDP), Fadıl Öztürk, Nesimi Aday, Özgün E. Bulut, Zerrin Taşpınar, Yelda Karataş, Umur Hozatlı, Hüseyin Ayrılmaz, Ergin Doğru, Hewal Ali Yıldırım, Selman Yeşilgöz, Zeynep Tozduman, Hasan Sağlam, Sait Çetinoğlu, Mahmut Konuk, Prof.İrfan Açıkgöz, Muzaffer Erdoğdu, Atilla Tuygan, Ramazan Zengin, Fatma Akalın, Mehmet Ekici, Ali Baran, Doğan Munzuroğlu, Yaşar Kılavuz (Ankara Dersimliler Derneği), Kemal Mutlu (İzmir Dersimliler Derneği) Mesut Gerçek (Alibeyköy Dersimliler Derneği), Nihat Öz (Dersim-Pertekliler Derneği) Hasan Aslaner (Kürmeşliler Derneği)"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler