'Ferman padişahın ülke bizim!'

'Sanatçılar Girişimi', yarın AKP iktidarını 'Reddediyoruz' diyecek. CHP'lideri Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı geceyle ilgili olarak tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi, 'Ülkem ve yurttaşlarım için sonradan geç olmaması için sessiz kalmamak adına orada olacağım' dedi. Gülsen Tuncer de 'Bu ülkenin yurttaşı olmaktan onur duyuyoruz. Orada bulunmak onurlu bir görevdir' diye konuştu.

Yayınlanma: 22.12.2012 - 09:08
Abone Ol google-news

“Sanatçılar Girişimi”, AKP iktidarının sanata, sanatçıya ve toplumun değişik kesimlerine yönelik artan baskısına karşı yarın (pazar) Bostancı Gösteri Merkezi’nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla adaletsizliğe ve hukuksuzluğa karşı “Reddediyoruz/Ferman Padişahın Ülke Bizimdir” diyecek. Sanatçılar, “Meydanı boş bulduklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar. Bizler büyük bir çoğul olarak ülkemizin eşit, özgür ve tam bağımsız bir ülke olması için ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağımızı kamuoyuna deklare ediyoruz. Gerici, ırkçı ve savaşsever anlayışı dünya kamuoyuna ve onun mazlum halkına en büyük çığlık atarak duyuracağız” dedi. 300’ü aşkın sanatçı, AKP döneminde yaşanan adaletsizlik, hukuksuzluk ve baskılara karşı aydın duyarlılığı ile karşı koyacak. Katılımcılar buluşma nedenlerini şöyle değerlendirdi:

Orhan Aydın: AKP ve başı neredeyse kendini padişah ilan etmek üzeredir. Biz aydınlar, yazarlar ve sanatçılar susmayacağız. Yurtseverleri ve halkımızı bu sese kulak vermeye çağırıyoruz.

Edip Akbayram: Bu etkinlik AKP anlayışına karşı bir duruştur. Heykele ‘ucube’ diyen ve cumhuriyet değerlerine saldırıların olduğu bir dönemde sanatçılar vardır. Biz de ferman padişahınsa ülke bizimdir diyerek bir arada olacağız.

Rutkay Aziz: ODTÜ’deki tiyatro oyunumuz nedeniyle gerçekleştirilecek olan etkinliğe video konferans sistemi ile katılacağız. Ancak AKP dönemindeki antidemok-ratik uygulamalar, baskılar ve zulme karşı bir sanatçı direnişi sergileyeceğiz.

Gülriz Sururi: Ülkemizin ciddi bir tehdit altında olduğunu gördüğümüz için bir araya geliyoruz. Ülkem ve yurttaşlarım için sonradan geç olmaması için sessiz kalmamak adına orada olacağım.

Gülsen Tuncer: Sanatçı olarak demokrasiden, laiklikten ve tam bağımsızlık ilkesi ile özgürlüklerden ülkemiz önündeki bütün engellerin kaldırılması noktasında kendimizi sorumlu hissediyoruz. Bu ülkenin yurttaşı olmaktan da onur duyuyoruz. Orada bulunmak da onurlu bir görevdir.

Engin Ayça: Bu uzun, sürekli bir yürüyüş olabilir. Muhalefet partilerinin etkisiz görünmesi partiler dışı sivil toplum örgütlerinin ve meslek kuruluşlarının müdahale etmesini sağlıyor. Keşke muhalefet partileri de bu yönde güçlü olabilseler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler